"Sjetite se tko je Modriću čuvao leđa!"

POVLAČENJE Nike Kovača iz hrvatske reprezentacije nije prošlo nezamijećeno ni u inozemstvu, jer većina je važnih medija popratila taj čin...

Nitko, međutim, nije vatrenom kapetanu posvetio više komplimenata od Marcinog kolumnista Axela Torresa.

"Niko je fantastičan nogometaš, o kojemu se nedovoljno govorilo", napisao je Torres u svom blogu, citirajući izjavu Slavena Bilića po kojoj stariji Kovač "nikad nije bio najbolji igrač momčadi, ali je bio najvažniji."

"U potpunosti ste slažem s genijalnom izjavom europskog trenera kojeg krasi najveći entuzijazam. Možda se o Kovaču nije toliko pisao zato što obavlja posao na koji gledatelji rijetko obraćaju pažnju", nastavlja Torres hvalospjev na račun dojučerašnjeg vatrenog kapetana.

Španjolski novinar tvrdi da se u Niku "zaljubio" prisustvujući utakmici Bundeslige između Bayerna i Herthe iz 2004., kada je pratio sve njegove poteze.

"Od tog dana sam više pažnje obraćao na njega i vrednovao ga kako zaslužuje", dodao je, prelazeći na usporedbu Kovača i drugih hrvatskih reprezentativaca.

"Koliko smo puta u zadnjih 20 mjeseci pisali o Luki Modriću? Istakli smo da je njegova igra u studenom 2007. na Wembleyju bila jedna od najboljih izvedbi te godine. No, uglavnom smo propuštali spomenuti onoga tko mu je pokrivao leđa, koji je davao ravnotežu njegovoj sklonosti dubinskom i riskantnom dodavanju, koji je jednostavnim potezima mijenjao ritam, koji je igrao inteligencijom velikih majstora", napisao je Torres, za kojega je Kovač bio ključan igrač koji je držao konce hrvatske reprezentacije i "sprečavao raspad sustava 4-4-2 s dvije tako ofenzivne spojke kao što su Kranjčar i sam Luka".

Marcin je dobro obaviješteni autor predstavio i Kovačev životopis i porijeklo, zaključujući da će ga u reprezentaciji nastojati zamijeniti Ognjen Vukojević, Nikola Pokrivač, a u daljoj budućnosti i Milan Badelj.

"Kao što obično biva s igračima iz sjene, njihova važnost postaje očigledna tek kad ih više nema", zaključio je Torres.

Totalsport
Foto: Marca, Index

Pročitajte više