TRANSFERI

Rabiot i mama su stigli: U Italiji će više zarađivati samo Ronaldo

Foto: Juventus

ADRIEN RABIOT je u pratnji nerazdvojne majke i agentice Veronique stigao u Torino, gdje će sutra ujutro obaviti liječničke preglede i nakon toga potpisati raskošni četverogodišnji ugovor s Juventusom.

Njega mu je, kao i jednako bogovsku proviziju sebi, osigurala roditeljica i zastupnica. Mladi (24) veznjak PSG-a pokazao se ovog ljeta traženijim od Neymara, a njegova majka Veronique vještijim pregovaračem od Mina Raiole. Ako je za ijednog igrača koji mijenja klub po isteku ugovora pogrešno napisati da u novi dolazi "besplatno", onda je to Rabiot. 

Jer majka je sinu izboksala petogodišnji ugovor i godišnju plaću od devet milijuna eura. Za usporedbu, Mario Mandžukić, dokapetan Juventusa i idol navijača, za isto obračunsko razdoblje zaradit će pet milijuna i to prema novom poboljšanom ugovoru.

Više od Rabiota će od nogometaša talijanskih klubova zarađivati samo Cristiano Ronaldo. Ali on je ionako druga galaksija za sve ostale. Kao što pokazuje ovaj popis najplaćenijih igrača Serie A, "ostatak svijeta" po plaći od sutra tamo predvode najzločestiji dečko francuskog nogometa i njegova nerazdvojna, ništa bolja mama koja ga zastupa:

Osim zajamčenih 36 milijuna eura plaće, sin Rabiot dobiva i deset milijuna eura bonusa samo za potpis ugovora. Ovakva naknada inače se isplaćuje igračima koji dolaze kao slobodni, ali svejedno je riječ o ogromnoj svoti.

Međutim, najbolje smo ostavili za kraj. Mama Rabiot kao nagradu zato što je pred naletima svih ostalih velikana sačuvala sina za Juventus dobiva deset milijuna eura menadžerske provizije!

Rabiotovi su od početka godine odbijali Adrienov klub PSG te Barcelonu, Manchester United, Liverpool i Tottenham. Svi ovi velikani htjeli su ga dovesti, ali su odustajali pod terorom sina i posebno mame Rabiot.

Kada je prošlog ljeta njen Adrien ušao u posljednju godinu ugovora s PSG-om i kada je postalo očito da ne žele ostati, njih dvoje toliko su razbjesnili predsjednika Nassera Al-Khelaifija da je ovaj naredio treneru Thomasu Tuchelu da Rabiotu zabrani ulaz u svlačionicu. Zbog toga nije uopće igrao od prosinca prošle godine do kraja sezone. 

Ali teški karakteri i visoki apetiti Rabiotovih te činjenica da je Adrien posljednji put igrao prije Božića nisu smetali navedenim klubovima koji su ga htjeli te onome koji je ga je uspio dovesti. Važnije im je bilo da je odličan igrač koji dolazi po isteku ugovora i da njegovo dovođenje ne traži plaćanje odštete.  

 

Pročitajte više