index studio

Rađa odgovorio na pitanje tko bi dobio jedan na jedan, Dražen ili Toni

Foto: Pixsell

LEGENDARNI hrvatski košarkaš i šef stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa gostovao je u Indexovu Studiju.

Rađa je u dugom razgovoru govorio o problemima hrvatske košarke, o prošlosti i budućnosti reprezentacije, a dotaknuo se i vječne rasprave o tome je li bolji Dražen Petrović ili Toni Kukoč.

Rađu smo pitali koga bi radije imao u momčadi da je trener ili izbornik.

"To je pitanje u kojemu nažalost moraš isključiti emociju. Prvo prema Draženu koji je poginuo, a onda prema Toniju koji je bio moj suigrač od četrnaeste godine. Naravno da sam s njim bio više povezan iako sam i s Draženom bio jako, jako povezan. Dražen je bio krvoločniji napadač, gladan koševa, a Toni je bio više za ekipu, ali ti je isto mogao strpati trideset koševa bez problema. Toni je bio bolji obrambeni igrač, više ga je bilo u skoku i prvo je gledao asistenciju, a onda sebe. Dražen obrnuto. Koga bih radije imao u momčadi? Toni je bio za nijansu kompletniji košarkaš. Njemu bih dao najboljeg igrača da ga čuva, kao što je čuvao Galisa kad smo igrali protiv Arisa. Dražen takve zadatke nikad nije dobivao", rekao je Rađa.

Pitali smo ga i tko bi dobio hakl jedan na jedan da se igra do 21.

"Mislim da bi dobio Toni jer je duži, a dovoljno je brz da bi mogao prodor spriječiti. Tu je Toni u prednosti", odgovorio je Rađa.

 

Pročitajte više