Radomir Antić: Preko Bojana Krkića seniora ću nagovoriti juniora da igra za Srbiju

NOVI izbornik Srbije, iskusni Radomir Antić, objavio je da će mladog nogometaša Barcelone pokušati nagovoriti da dođe igrati za reprezentaciju svoje druge domovine.

"Zvali su me španjolski novinari i pitali hoću li Bojana Krkića staviti na popis reprezentativaca. Rekao sam im da zasad nemam ništa za reći na tu temu, ali i da ću svakako o tome porazgovarati s Bojanovim ocem, Bojanom Krkićem seniorom. Nas smo dvojica veliki prijatelji, nemam tu što tajiti", kazao je Antić, koji je u ponedjeljak objavio popis od 23 igrača za prve dvoboje u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2010. godine, protiv Farskih Otoka i Francuske.

Krkić još nije na popisu, ali dosta čudnih okolnosti sugerira da bi se na njemu uskoro mogao naći. Španjolski su mediji na to posumnjali čim se Krkić španjolskom izborniku na Euru, Luisu Aragonesu, zahvalio na pozivnici za Austriju i Švicarsku opravdavši se - premorenošću.

Umorni 17-godišnji napadač dosad nije nastupio za seniorsku reprezentaciju Španjolske. Prošle je srijede s klupe odgledao pobjedu europskih prvaka u Kopenghagenu nad Dancima (3-0) u uspješnoj premijeri novog izbornika Vicentea del Bosquea.

Nastupao je samo za mlađe uzrasne kategorije. Španjolsku je konkretno prošlog ljeta doveo do finala U17 SP-a u Južnoj Koreji, koji su suigrači bez njegove pomoći (dobio nakon odlučujućeg gola u polufinalu drugi žuti karton!) izgubili od Nigerijaca.

Antić, koji je na kormilo srpske reprezentacije doveden nakon rezultatskog neuspjeha nedavno ustoličenoga mladog trenera Miroslava Đukića na OI u Pekingu, vratio je tri poznata reprezentativca u kadar za predstojeće utakmice. To su Mladen Krstajić (Schalke), Miloš Krasić (CSKA Moskva) i Ivan Ergić (Basel). Debitantski je poziv dobio kapetan Crvene zvezde Nenad Milijaš.

Prilikom objave reprezentativnih kandidata iz Nogometnog saveza Srbije (FSJ) su i predstavili novog izbornika.

"Iznimno sam ponosan i privilegiran ovim poslom. Želim reprezentaciji vratiti autoritet. Vrijeme nije moj najbolji saveznik, ali vjerujte mi da ne bih pristao obnašati ovu časnu dužnost da sumnjam u vlastitu doraslost situaciji. Našao sam svoju kuću i tretirat ću je s ljubavlju, kako i zaslužuje", izjavio je negdašnji trener Barcelone, madridskog Reala i madridskog Atletica, koji je za izbornika imenovan samo dva tjedna prije starta kvalifikacija.

"Plasman na SP neću obećavati. Nisam od ljudi koji se osjećaju inferiorno pred moćnim suparnikom, ali se prognozama ne bavim. Bitno je da u svaku utakmicu uđemo želeći pobjedu. Imamo kvalitetne igrače i uvjeren sam da ćemo uspjeti stvoriti kvalitetan tim", zaključio je Antić, koji je s FSJ-om potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja do 2012. godine. 

Totalsport
Foto: AFP

 
 

Pročitajte više