"Rakitić i ja prije LP-a odemo na koncert Mile Kitića. Odmah ujutro me zvao direktor"

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ i Mladen Krstajić igrali su u Schalkeu zajedno od 2007. do 2009. godine. Hrvatski veznjak i nekadašnji srpski defenzivac jednom su prilikom otišli na koncert srpskog turbofolk pjevača Mile Kitića, koji je tada bio na turneji po Njemačkoj.

"Bio sam mu kao stariji brat, došao je dvije godine poslije mene iz Basela. Bio je mlad, imao je 19 godina. Odrastao je u Švicarskoj, uzeo njihovu kulturu, ali ima naš mentalitet. Voli druženje, našu glazbu. Običan dečko koji je napravio svjetsku karijeru. On je jednostavan, prirodan, ako može pomoći, napravit će to. Upoznao sam mu cijelu obitelj, to je sve proizašlo iz kuće", rekao je Krstajić pa dodao:

"Bilo je to poslije utakmice sa Stuttgartom, a u srijedu smo trebali igrati protiv Rosenborga za prolaz dalje u Ligi prvaka. Tu subotu Rakitić i ja odemo na koncert Mile Kitića u Duisburg, a u dva ujutro sam vidio da nas je netko fotografirao, Rakitić mi govori da umišljam, ali dobro."

Priča ima i nastavak

Opisao je i što se događalo dan kasnije. "Sutradan dođemo na trening, odradimo sve, nitko nas ne dira, a novinari poslije na konferenciji pitaju direktora – gdje su vam bili igrači, a on odgovori kod kuće i dodatno poruči – Ako je netko izašao vani, bit će kažnjen. Novinari su mu pokazali dokaz, naslovnicu Bilda, a kad sam došao kući, zvoni telefon. Čim sam vidio da je direktor, znao sam koliko je sati.

Nas je netko od naših ljudi slikao i od Bilda uzeo nekoliko stotina eura. Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka nismo igrali ni ja ni Rakitić. Bili smo kažnjeni i ostali smo bez ozbiljne premije, a dobra je stvar što smo prošli dalje."

Govorio i o ocu

Krstajić kaže da je za vrijeme rata njegova cijela obitelj preselila iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, osim oca koji je ostao u BiH. Njega su, kaže, tamo čuvali Hrvati.

"Dvije i pol godine je bio sam, odvojen od nas. Jedine tri kuće koje nisu bile srpske u selu, bile su hrvatske i ti susjedi su ga čuvali. Bilo je nekoliko napada na kuću. Od njega sam za to vrijeme dobio samo jedno pismo, piše mi da je dobro, da je živ, da ide na posao. U bescjenje je prodavao stvari iz kuće kako bi preživio, imao što jesti", govori Krstajić za Kurir.

Pročitajte više