hrvatski nogometaši

Rakitić je ovako zakucao golčinu Ter Stegenu. Jedan od najboljih golmana nemoćan

Screenshot: Twitter

SEVILLA je pobijedila Barcelonu 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, a konačan rezultat postigao je Ivan Rakitić. Pet minuta prije kraja sjajno je zabio svom bivšem klubu.

Oliver Torres lijepo je odigrao u prostor vanjskom duboko na lijevoj strani Sevilline polovice, na što je Rakitić sjajno utrčao između linija Barcelone. Tamo je prostor otvorio Barcin stoper Samuel Umtiti koji se spotaknuo i pao te tako srušio ofsajd zamku svoje momčadi.

Rakitiću se, zahvaljujući tome, otvorio prolaz prema golu, ali do njega je imao dvije velike prepreke. U susret su mu kretali Jordi Alba i Marc Andre Ter-Stegen. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Međutim, Rakitić je odlično riješio obojicu. Kada je došao na sedam metara iskosa s lijeve strane, desnicom je snažno opalio te tako probio oba suparnika. Jedan od najboljih golmana svijeta bio je nemoćan protiv Raketine rakete pod prečku.

Rakitić nije slavio krasan i važan gol klubu, koji ga je ljetos otpisao nakon šest godina, pa se hrvatski veznjak vratio u klub iz kojeg je 2014. otišao u Barcelonu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RAKITIĆEVU GOLČINU BARCELONI.

Pročitajte više