real - barcelona 2:0

"Rakitić nije pomogao ekipi u ključnom trenutku, Modrić je smirio utakmicu"

Foto: EPA

REAL MADRID je u 26. kolu španjolskog prvenstva pobijedio Barcelonu 2:0 i vratio se na vrh ljestvice. Golove velike pobjede zabili su Junior Vinicius u 71. minuti i Diaz u sudačkoj nadoknadi.

Nakon pet i pol godina Real je dobio Barcelonu na Santiagu Bernabeuu. Real je ovom pobjedom stigao do 56 bodova, a druga Barcelona ima jedan manje.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru za Real u 79. minuti, dok je dokapetan Ivan Rakitić igrao za Barcelonu od 81. minute.

Kako su španjolski mediji vidjeli nastupe dvojice Hrvata u El Clasicu? 

Marca i AS složili su se da je Modrićev ulazak u posljednjim minutama derbija značio mir u redovima Reala. 

"Odigrao je posljednjih nekoliko minuta i ponudio opciju više u sredini. Zidane ga je uveo u ključnom trenutku i Modrić je zaustavio Barcelonu da se vrati u utakmicu. Prošao je test", piše AS u ocjeni hrvatskom veznjaku u dresu Kraljevskog kluba, dok Marca dodaje:

"Ušao je s klupe kako bi smirio ritam utakmice, ali ionako je bilo malo šanse da se dogodi preokret. Napravio prekršaj u opasnoj zoni nad Ansuom Fatijem."

Prema Rakitiću, pak, nisu bili blagonakloni, zbog toga što se našao na poraženoj strani.

"Ušao je s klupe u 81. minuti umjesto Brazilca Arthura koji se nije uspio istaknuti", notira AS o Rakitiću kratko, dok Marca dodaje:

"Barceloni je trebao gol za povratak u utakmicu, a Rakitić je uveden da unese svježinu i kreativnosti u utakmicu. Nije uspio doprinijeti svojoj ekipi u ključnom trenutku."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više