Rakitić vodio Sevillu do novog trofeja. Škotski stručnjak: Bio je veličanstven

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ bio je najbolji igrač finala Europa lige u kojem je Sevilla nakon jedanaesteraca pobijedila Romu i sedmi put u povijesti osvojila ovo europsko natjecanje. O nastupu 35-godišnjeg hrvatskog veznjaka, koji je zabio u raspucavanju te pogodio stativu u prvom poluvremenu, govorio je umirovljeni škotski veznjak Don Hutchison (52), a danas stručni komentator.

"Suso i Lamela su tehnički dobri igrači koji mogu čuvati loptu, a Sevilla ih je ubacila u igru. Rakitić je odigrao dobru utakmicu. On je senzacionalan igrač i u ovoj je utakmici bio veličanstven. Stalno ponavljam koliko je Sevilla dobro igrala kada je imala posjed, a Rakitić je bio ključan", rekao je Hutchinson, veznjak Liverpoola, West Hama, Evertona, Sunderlanda i drugih engleskih klubova iz 90-ih i s početka 21. stoljeća.

Rakitić pogodio stativu, zabio u raspucavanju i dobio najvišu ocjenu prema Sofascoreu

Roma je povela u prvom dijelu golom Paula Dybale, ali Sevilla se vratila autogolom Gianluce Mancinija. Španjolci su zatim u raspucavanju zabili sva četiri jedanaesterca, dok su Talijani od tri promašili dva.

Najbolji nogometaš u ovih skoro i 150 minuta utakmice kad se ubroje silne sudačke nadoknade bio je Rakitić. Zaradio je ocjenu 8.3 prema Sofascoreu, a prvi sljedeći igrači po ocjenama su Jesus Navas i Nemanja Gudelj sa 7.5.

Kapetan Seville je u šestoj minuti nadoknade prvog poluvremena, od ukupno čak sedam minuta, opalio s preko 20 metara od gola Rome i pogodio stativu. Rui Patricio je već bio svladan, ali lopta je ipak bila malo neprecizna pa je pogodio okvir gola. 

Pročitajte više