Rakitića i momčad izdao suigrač. Sevillin trener: Da sam znao što će napraviti...

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Sevillu nakon penala i osvojio UEFA-in superkup. Regularnih 90 minuta završilo je 1:1. Youssef En Nesyri doveo je Sevillu u vodstvo u prvom poluvremenu, a izjednačio je Cole Palmer u drugom.

U izvođenju jedanaesteraca za City su precizni bili Erling Haaland, Julian Alvarez, Mateo Kovačić, Jack Grealish i Kyle Walker. Za momčad Seville zabili su Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitić i Gonzalo Montiel, a jedini je promašio Nemanja Gudelj, posljednji izvođač.

Ipak, srpski reprezentativac unatoč promašaju nije najveći tragičar, smatraju španjolski mediji. Naime, trener Jose Luis Mendilibar ljutit je na svog igrača Susa (29), koji je navodno odbio pucati posljednji penal. Mendilibar je uveo Susa u 93. minuti baš zbog izvođenja jedanaesteraca, a na kraju utakmice je priznao pogrešku.

Sevillin trener priznao pogrešku

"Pogriješio sam što sam izveo Lamelu iz igre. Da je on ostao na terenu, sigurno bi pristao izvesti penal. Mislio sam da će svježina pomoći igračima koji su ušli da bez problema izvedu penal, ali sam se prevario. Da sam znao što će napraviti, nikada ga ne bih uveo u igru", rekao je Sevillin trener. Novinari su ga pitali aludira li na Susa: "Ne mogu vam ništa više reći", rekao je Mendilibar.

Suso je u Sevillu stigao iz Milana prije tri godine za 22 milijuna eura. Ima još ugovor na dvije godine, a Španjolci pišu da se jučerašnjim potezom nominirao za odlazak iz kluba. U karijeri je još igrao za Almeriju, Genovu i Liverpool.

Pročitajte više