Ramos o seksističkom skandalu: Umjesto da pričamo o njemu, trebamo čestitati ženama

Foto: EPA

SEKSISTIČKI skandal potresa španjolsku žensku nogometnu reprezentaciju nakon što je osvojila svjetski naslov. Prvi se dogodio prilikom ceremonije dodjele medalja, kada je predsjednik španjolskog nogometnog saveza Jose Rubiales u usta poljubio veznjakinju reprezentacije Jenni Hermoso protiv njene volje.

Hermoso, inače ženska nogometna legenda, kasnije je tijekom live streama na Instagramu rekla da joj se nije svidio Rubialesov potez. No predsjednik se tu nije zaustavio. Za vrijeme slavlja u svlačionici zagrlio je Hermoso i govorio: "Idemo se ti i ja vjenčati na Ibizu."

Hermoso je sada podnijela i službenu prijavu tužiteljstvu protiv Rubialesa, a i samo tužiteljstvo je potvrdilo te navode. Cijeli slučaj je glavna tema u Španjolskoj, a na njega se nakon povratka u matičnu Sevillu osvrnuo i legendarni Sergio Ramos (37): 

"Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Umjesto da pričamo o njemu, trebali bismo iskoristiti priliku da čestitamo ženskoj reprezentaciji što su postale svjetske prvakinje. Nogomet treba predstavnike kakve zaista zaslužuje."

Pročitajte više