lige petice

Rangnick: FA kup nam je bio zadnja šansa za trofej, ali možemo osvojiti LP. U teoriji

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED je u petak u šesnaestini finala FA kupa na penale ispao od Middlesbrougha. Nakon 120 minuta bilo je 1:1 da bi gosti prošli nakon što je u osmoj seriji penal promašio 19-godišnji Anthony Elanga. Prije njega su svi igrači obje momčadi pogodili penale.

United je tako izgubio svaku šansu da osvoji neki domaći trofej ove sezone budući da u prvenstvu za Cityjem zaostaje 19 bodova, a ranije je ispao iz Liga kupa. Unitedu je još jedino aktivno natjecanje ono u Ligi prvaka iako čak ni Ralf Rangnick ne vjeruje da njegova momčad nešto može napraviti.

"Očajnički smo željeli dobiti tu utakmicu, ali nismo bili koncentrirani pred golom. U normalnim uvjetima na poluvremenu bismo vodili 3:0. No završilo je kako je završilo. Nismo mi jedini. Vidjeli ste koliko problema su Chelsea i West Ham imali protiv niželigaša", rekao je Rangnick i dodao:

"To nam je bila zadnja šansa za neki trofej ove sezone. Jasno, još smo u Ligi prvaka. To teoretski možemo osvojiti, ali konkurencija je strašno jaka i svih 16 momčadi koje igraju nokaut fazu su vrlo kvalitetne."

Završi li bez trofeja, to će Unitedu biti peta uzastopna sezona bez ikakvog naslova što je najlošiji niz kluba u zadnjih 48 godina. Zadnje natjecanje koje je United osvojio je Europa liga 2017. godine pod vodstvom Josea Mourinha.

Pročitajte više