NBA FINALE

Raptorsi bi mogli dobiti značajno pojačanje za NBA finale

Foto: EPA

GOLDEN STATE Warriorsi svoj peti uzastopni NBA finale započet će bez dviju od svojih pet zvijezda, ali i njihovi protivnici nestrpljivo iščekuju oporavak važnog igrača.

OG Anunoby nije ni izbliza proslavljeno ime poput Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa, ali je vrlo bitan za igru Toronto Raptorsa.

Nigerijac rođen u Londonu, a odrastao u Americi, kojem je puno ime Ogugua, uopće nije igrao u ovogodišnjem doigravanju jer je uoči njegova početka morao na hitnu operaciju slijepog crijeva. Prošlog je tjedna počeo lagano trenirati, a prije šeste utakmice protiv Milwaukeeja u subotu prvi put je u ovom play-offu odradio zagrijavanje.

Baš kao i Warriorsi u slučajevima Duranta i Cousinsa, Raptorsi vjeruju da će u nekoj fazi finalne serije biti potpuno spreman za povratak na parket.

Anunoby je bio 23. izbor drafta 2017., a u prve dvije sezone imao je 6,4 koša i 2,7 skokova u prosjeku. Takva statistika nikog neće uzbuditi, ali taj 21-godišnji krilni igrač nije toliko ključan u napadačkoj koliko u obrambenoj fazi igre.

Još po dolasku u NBA ligu smatrali su ga potencijalom za razvijanje u "Kawhija Leonarda za siromašne", jer na njega podsjeća građom, rasponom ruku i obrambenim instinktima. A otkad je pravi Kawhi stigao u Toronto, OG je dobio najboljeg mogućeg mentora.

Raptorsi ionako imaju strašnu defenzivnu momčad, odlično posloženu baš za borbu protiv Warriorsa. S Leonardom, Pascalom Siakamom i Sergeom Ibakom imaju trojicu vrhunskih, atletičnih i "dugačkih" obrambenih igrača, a kad im se opet priključi i četvrti, bit će još opasniji, a Kawhi će moći dobiti još poneku minutu predaha od "puhanja za vrat" najboljem protivničkom igraču.

Još se, doduše, ne zna tko će taj igrač biti. U srijedu, dan prije početka finala, Warriorsi će objaviti nove informacije s pregleda svojih ozlijeđenih zvijezda, pa ćemo preciznije znati hoće li se Durant i Cousins vratiti na parket tijekom finala. Ne vrate li se, prvaci će i dalje izgledati kao momčad koja je dohvatila prva dva od četiri finala u nizu, sa Stephenom Curryjem kao apsolutnim liderom te Klayom Thompsonom i Draymondom Greenom kao glavnom podrškom.

Finalna serija počinje u noći s četvrtka na petak, a druga utakmica je u nedjelju, također u Torontu. Nakon toga serija se seli u Oakland, gdje će se igrati i eventualna šesta utakmica, dok su peta i moguća majstorica u Kanadi.

Pročitajte više