Lige petice

Rasistički uvrijeđeni igrač Valencije otkrio što mu je rekao protivnik

Foto: Roman Rios/EPA-EFE

NEDJELJNA utakmica između Cadiza i Valencije prekinuta je na 20-ak minuta nakon što je igrač Valencije Mouctar Diakhaby optužio protivničkog igrača Juana Calu za rasističko vrijeđanje te ga napao na terenu. Igrači Valencije su napustili teren pa se kasnije vratili bez Diakhabyja, koji je zamijenjen.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU.

Dva dana nakon tog događaja videom na Twitteru oglasio se i Diakhaby.

"Htio bih razgovarati o tome što se dogodilo u nedjelju u Cadizu. Dva dana su prošla, smiren sam i želim se izjasniti. U nedjelju me uvrijedio protivnički igrač. Rekao mi je 'negro de mierda' (što se može prevesti kao 'crno govno') i to se ne može tolerirati. Svi ste vidjeli moju reakciju. Ovakve stvari se ne smiju događati u životu i prije svega u nogometu, sportu respekta", započeo je Valencijin branič.

"Nakon toga smo moji suigrači i ja odlučili otići u svlačionicu, što je bila dobra ideja. Jedan njihov igrač nas je pitao hoćemo li se vratiti na teren ako se Cala ispriča, a mi smo odgovorili da nećemo. Stvari ne funkcioniraju tako. Ne možeš napraviti nešto loše i potom se samo ispričati i zaboraviti na to", rekao je.

"Danas se osjećam dobro, no ovo me jako povrijedilo. To je život i u njemu ima ovakvih stvari, ali se nadam da će La Liga poduzeti sankcije tako da se sve raščisti i da svi vide što je bilo. Želim se zahvaliti Valenciji, mojim suigračima i trenerima za podršku i solidarnost koje su mi pružili, kao i navijačima. Sad sam dobro. Hvala vam", završio je Francuz.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više