Rastrojstvo u Anderlechtu: Ne znaju kako su igrali, pljušte međusobne optužbe



NOGOMETAŠI Anderlechta uzdrmani su nakon poraza od Dinama na Vanden Stock stadionu. Vjerovali su da će kolo prije kraja potvrditi prolazak u drugi krug Lige Uefe, no dospjeli su u situaciju da im je pobjeda u Amsterdamu imperativ. Zbog te činjenice u domu Anderlechta u četvrtak ujutro nikom nije bilo do smijeha.

"Uspjeli smo stvoriti nekoliko dobrih prilika, no nismo do kraja nametnuli svoju igru. Dinamo je bio vrlo dobar kad je posjed lopte u pitanju i iz prve prave prilike zabio gol. Oni su bili učinkoviti, mi nismo. Sramota je što nismo uspjeli iako smo imali više mogućnosti za zabiti. Zadatak nam je sad vrlo težak, jer za prolaz moramo tražiti pobjedu kod Ajaxa", rekao je Mbark Boussoufa.

"Imali smo tri dobre prilike i morali smo zabiti barem jedan gol. Da smo zabili ostvarili bismo cilj, no to je nogomet. U drugom dijelu smo dobro igrali, ali prilikom akcije iz koje smo primili gol nismo dobro reagirali. Žalimo što nismo uspjeli dokazati da smo bolja momčad od Dinama", pričao je nakon utakmice kapetan Anderlechta Olivier Deschacht:

"Naša igra bila je, međutim, za usporediti s utakmicama koje smo pobjeđivali. Stvarali smo prilike i protivniku nismo mnogo toga dopustili. Ponekad se dogode utakmice kad sve pođe po zlu, ne smatram da je uspjeh Dinama zaslužen", otvoreno kaže Deschacht, koji izvedbu svoje momčadi vidi boljom nego što je vidi Boussoufa.


De Sutter: Dinamo je u Europi podcijenjen

"Dinamo je momčad s velikim iskustvom i mislim da ih se podcjenjuje. Imaju vrlo vješte i tehnički sposobne igrače. Nažalost, sve će biti riješeno posljednjeg dana. Ajax će željeti taj bod da potvrdi prvo mjesto, no mi ćemo im pokušati zakomplicirati planove. U toj se utakmici moramo fokusirati na sebe", malo više poštovanja od kapetana Deschachta je prema Modrima pokazao Tom de Sutter.

O presudnom susretu za prolazak skupine već razmišlja i najbolji strijelac Anderlechta u Ligi Uefe Jonathan Legear: "Sada moramo gledati prema naprijed i izvući pouke iz susreta s Dinamom. Vjerujem da će Ajax ići na pobjedu pred svojim navijačima, no na pobjedu ćemo ići i mi jer to uvijek činimo", rekao je Legear.

Van Damme: Neki su se dečki skrivali na terenu

Jelle Van Damme nije propustio kritizirati suigrače nakon utakmice. Vidjet će se hoće li te kritike biti prihvaćene kao konstruktivne ili će produbiti razdor nakon šoka od Dinama.

"Poraz je posljednji scenarij koji smo očekivali. Sad moramo po pozitivan rezultat u Amsterdam i očito će nam biti teško. U utakmici protiv Dinama izabrali smo najteži put, pokrivali prostor i slabo koristili prilike", priča Van Damme.

 
"U belgijskoj ligi takva igra prolazi, no očito moramo doprinositi više na europskoj razini. U Europi je potrebno pronalaziti najlakša moguća rješenja, moramo se usuditi igrati nogomet. Ako lopta ide brzo od noge do noge, to donosi povjerenje u momčad. Neki dečki su samo hodali po terenu i nisu se uopće nudili. Na poluvremenu je trener inzistirao da igramo mirnije i tražio da lopta kruži. Tako se ostvaruje posjed lopte", dodao je Van Damme.

Više od dvije godine Van Damme je nastupao za Ajax i Kopljnike vidi kao težak izazov.

"Malo je tamo igrača iz vremena kad sam igrao. Možda budu koristili neke druge igrače, no ništa nas ne smije iznenaditi. Ajax je trenutno jači od nas, mi samo dobrom organizacijom to možemo nadoknaditi", realan je Van Damme.

Da je u Anderlechtu dan nakon utakmice kaos, potvrđuju i izjave igrača. Neki smatraju da su igrali dobro, drugi da nisu. Dok neki tvrde da je Dinamo dobio samo srećom, drugi su mišljenja da je zagrebački klub podcijenjen. Nastavlja se međusobnim optuživanjem.

Belgijanci, kako sami priznaju, nisu očekivali da će izgubiti i sad se moraju nositi s neočekivanom situacijom. Preostaje im da se saberu pred ključnu bitku za prolazak skupine, ali sudeći po trenutnoj atmosferi u grupi pred trenerom Arielom Jacobsom nije lak posao.

Pitanje je jesu li njegove metode najadekvatnije u ovim okolnostima. Izjave da je Anderlecht protiv Dinama igrao kukavički sigurno ne pridonose moralu njegove posrnule vojske.

Pročitajte više