RASULO U REPREZENTACIJI Hrvatski olimpijac želi odustati od utrke, skije mu servisiraju Bugari i Slovenci

Foto: Getty Images

HRVATSKI olimpijski odbor i Hrvatski skijaški savez izloženi su problemu koji bi mogao poprimiti skandalozna obilježja.
 
Premda je već sudjelovao u dvije trke, hrvatski biatlonac Krešimir Crnković - koji se natječe u skijaškom trčanju - namjerava odustati od subotnje utrke na 50 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.
 
Izbornik otišao i sa sobom ponio servisnu garnituru 
 
Naime, izbornik hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender nenadano je napustio olimpijsko selo te se zaputio u Hrvatsku. Sa sobom je ponio i servisnu garnituru pa je Krešimir Crnković onemogućen pripremiti skije za predstojeću trku. 
 
Prema Indexovim informacijama, prevladavao je dojam kako između Zorana Skendera i Krešimira Crnkovića u Južnoj Koreji nema problema. Međutim, poteškoća i nije moglo biti kada nisu gajili odnos trener - sportaš.
 
Upoznali su se tek u Južnoj Koreji, a Krešimir Crnković za servis skija tijekom boravka u Pjongčangu snalazio se kod Bugara i Slovenaca. Nije se žalio niti je Zorana Skendera posebno doživljavao, tvrde Indexovi izvori iz Hrvatskog olimpijskog odbora. 
 
Odlaskom je Zoran Skender - trenutačno je na putu za Hrvatsku - sa sobom ponio aparaturu i izvjesno je kako još nije svjestan novonastalog problema. Hrvatska nordijska reprezentacija nema servisni tim kao pojedine snažnije reprezentacije pa zadatke obavlja ista osoba. 
 
Srž problema je klupsko prepucavanje?
 
Nakon prve dvije utrke i 47. mjesta u trci na 15 kilometara slobodnim načinom, Krešimir Crnković posve logično zahvalio je trenerima svojeg kluba koji su ga pripremali za Olimpijadu.  
 
Prije povratka u Hrvatsku i nakon otkazivanja timskog nastupa zbog ozljede Vedrane Malec, Zoran Skender poručio je kako mu je žao što hrvatska nordijska izabrana vrsta neslavno završava svoj nastup u Južnoj Koreji. Indikativno se moglo zaključiti kako uopće nije računao na nastup Krešimira Crnkovića u subotnji utrci na 50 kilometara.
 
Je li cjelokupna priča zapravo klupsko prepucavanje - jedan je iz Delnica, drugi iz Ravne Gore - mogućnost je koju izvori ističu kao mogući uzrok plasiranja vijesti u medije.  
 
Zoran Skender i Krešimir Crnković još bez službenog očitovanja
 
Index pokušava uspostaviti kontakt sa Zoranom Skenderom i Krešimirom Crnkovićem. U Hrvatskom olimpijskom odboru za Index potvrđeno je kako se Krešimira Crnkovića pokušava kontaktirati kako bi se priča razjasnila. Međutim, hrvatski biatlonac ne odaziva se na pozive te ga se momentalno ne može pronaći u hotelskoj sobi.
 
Hrvatski olimpijski odbor potvrdio je kako pazi na troškove te da se ne utrkuje s ostalim reprezentacijama kojima hrvatska selekcija ne može parirati ni prema rezultatima.
 
Drugim riječima, logično je da je izbornik ujedno i serviser. Međutim, nejasno je kako je moguće da ne komunicira sa sportašem svoje reprezentacije.
 
Podsjetimo, u trci na 15 kilometara slobodnim načinom Krešimir Crnković zauzeo je 47. mjesto od 116 trkača koji su završili utrku. U trci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon zauzeo je, pak, 53. poziciju.

Pročitajte više