Ražnatovića pitali je li Jokić bolji od Petrovića? Evo što je odgovorio

Foto: EPA

MIŠKO RAŽNATOVIĆ, srpski košarkaški superagent iz čije su Mege brojni igrači otišli u NBA ligu, a među njima i Nikola Jokić, upitan je u intervjuu za Relevo tko je po njemu najbolji europski košarkaš svih vremena. Pitanje je bilo je li donio konačnu odluku o tome je li to Dražen Petrović ili Nikola Jokić.

Petrović je za mnoge ostavio najdublji trag u Europi, a bio je jedan od europskih pionira u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Njom sad dominira upravo Jokić, aktualni i trostruki MVP osnovnog dijela i centar koji je Denver Nuggetse u prošloj sezoni odveo do prvog naslova u NBA ligi.

Ražnatović: Dražen je moj idol, ali...

"Dražen je moj idol iz djetinjstva. Zbog njega svugdje koristim broj četiri, koji je i dio moje e-mail adrese i mog imena na društvenim mrežama. Ali Nikola je trostruki MVP. Samo četvorica igrača u povijesti lige imaju više tih titula od njega. Iako je teško uspoređivati razdoblja, nije teško zaključiti koga smatram najboljim europskim košarkašem svih vremena", rekao je Ražnatović i dodao:

"Mislim da više nikad neću pronaći igrača kakav je Jokić. On je jedinstven. Ali sad imam desetak mladih talenata koji sanjaju ići njegovim putem."

Legendarni hrvatski košarkaš je svojim igrama pokorio Europu prije no što se otisnuo u NBA u vremenima kad za Europljane ondje baš i nije bilo mjesta. Jokić isto to radi u NBA ligi, u koju je stigao kao 20-godišnjak. Aktualnu sezonu odigrao je s prosjecima od 26.4 koša, 12.4 skoka i 9.0 asistencija po utakmici.

Pročitajte više