REAKCIJE UŽIVO Zlatko Dalić: Uživancija! Napunit ćemo stadione protiv Španjolske i Engleske

Foto: Uefa screenshot 

NAKON SP-a u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija posvetit će se novom natjecanju, Ligi nacija. Zlatko Dalić planira i dalje biti tu.

>>> ŠTO JE LIGA NACIJA I KADA IGRA HRVATSKA 

Izbornik je nazočio današnjem ždrijebu novog natjecanja, Lige nacija, u Lauesanneu. Hrvatska je među elitom, u skupini Lige A igrat će protiv Španjolske i Engleske. 

Donosimo prve reakcije iz Švicarske.

ZLATKO DALIĆ, izbornik Hrvatske 

"To su dvije spektakularne momčadi, čekaju nas četiri sjajne utakmice. Mislim da nismo mogli očekivati ništa bolje, ništa jače, jer protiv Španjolske i Engleske može se samo uživati. Nema velikog pritiska, samo moramo biti pravi i spremni nakon završetka Svjetskog prvenstva", prva je reakcija izbornika Dalića. 

"Nismo autsajderi, možemo očekivati dobar rezultat. Bit će to velike utakmice, a po rejtingu su Španjolci najbolji, no ne trebamo ih se bojati", dodao je.

Izbornik tvrdi da je Liga nacija izvrsna promjena. 

"Sjajna Uefa-ina zamisao, bit će to izvrsno natjecanje koje dolazi kao zamjena za prijateljske utakmice. Dobitak je za sve, svi će imati šanse igrati sa suparnicima iz svog ranga, zatim napredovati, a može se doći i do Europskog prvenstva. Mislim da je Liga nacija pun pogodak, a na dobitku će biti i navijači, te će Hrvatska protiv Španjolske i Engleske sigurno igrati na punim stadionima", smatra Dalić.

JULEN LOPETEGUI, izbornik Španjolske

"Pravi, natjecateljski ždrijeb. Ovo je natjecanje s puno izazovnih utakmica. Format nije problematičan, jednom kada ga razumijete. Turnir će bit jak, atraktivan za navijače i motivirajući za igrače" 

O LIGI NACIJA

Liga nacija zamjena  za prijateljske utakmice i olakšanje plasmana na EP svrha je novog natjecanja europskih reprezentacija, za koje je ždrijeb od 12 sati u Lausannei.

Liga nacija igrat će se od rujna do studenog ove godine. 55 reprezentacija podijeljene su u četiri Lige, od A do D. Lige A i B imaju po tri, a Lige C i D po četiri jakosne skupine.

Hrvatska je u elitnoj skupini, Ligi A, među 12 najboljih reprezentacija. Mjesto tamo zaslužila je UEFA-inim koeficijentom nakon završetka kvalifikacija za SP.

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest termina, po dva u rujnu, listopadu i studenome 2018. godine. To znači da će Hrvatska sa protivnicima u skupini odigrati ukupno četiri utakmice, dvije na domaćem terenu i dvije u gostima.

Pobjednici skupina Lige A borit će se na završnom turniru (polufinale, susret za treće mjesto, finale) u lipnju 2019. godine za naslov pobjednika Lige nacija, a posljednjeplasirane momčadi iz svake skupine ispast će u niži rang natjecanja, odnosno u Ligu B.

#NationsLeague Tweets

Pročitajte više