Real je poslao megaponudu za Gvardiola. Dinamo bi dobio preko 20 milijuna eura

Foto: Profimedia

SAMO je naizgled zavladalo zatišje u velikoj bitki tri velikana za Joška Gvardiola, piše Alfredo Pedulla, talijanski stručnjak za mercato, i otkriva: "Leipzig terorizira Chelsea, Real i Manchester City time što je otvorio licitaciju za genijalnog mladog (20) stopera. Nijemci znaju da mogu raditi što žele jer se u ljeto 2024. aktivira otkupna klauzula od 110 milijuna eura, pa zainteresirani za Gvardiola moraju prije toga dovesti zvijezdu nedavnog SP-a.

Chelsea je otvorio licitaciju s 80 milijuna eura, ali City i posebno Real su to daleko premašili

Chelsea je otvorio nadmetanje ponudom od 80 milijuna eura, na što je Real preuzeo vodstvo ponudom od 90 milijuna eura. Međutim, otkrivamo da su u zadnja dva tjedna održana dva sastanka između Reala i Leipziga, na kojima je prvak Španjolske i Europe za Gvardiola ponudio 120 milijuna eura odštete u dvije rate od po 60 milijuna, uključujući bonuse. Manchester City je također dao troznamenkastu ponudu.

Gvardiol se zbog Reala odriče bogatstva koje mu nudi Chelsea 

Real nudi Gvardiolu godišnju plaću od 6 milijuna eura te bonuse i on je voljan to prihvatiti, premda je daleko manje od 9 milijuna eura, koliko mu godišnje jamči Chelsea. Razlog je što je Hrvatu prvi izbor Real. Leipzig je već našao zamjenu za Gvardiola. To je Jakub Kiwior, 22-godišnji stoper Spezije." završava Pedulla.

Dinamo bi na Gvardiolu ukupno mogao zaraditi gotovo 40 milijuna eura

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 120 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 20.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

Pročitajte više