Real petardom u Bilbaou počeo liječiti komplekse nakon blamaže u Ligi prvaka

PETI put zaredom su nogometaši madridskog Reala pobijedili na San Mamesu u Bilbaou. Serija je počela u utakmici Kupa Kralja 2006., a zaokružena je u subotu kada je Real pobijedio 5:2.

U utakmici 27. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real je uspješno apsolvirao gostovanje kod Athletica, čime su dokazali da ispadanje od Liverpoola nije utjecalo na njih pogubno. 

Sa nova tri boda su zaokružili konto na 60 bodova, tako da opet za Barcelonom zaostaju tri boda. Katalonci svoj ogled 27. kola, kod Almerije, moraju odraditi u nedjelju.

Real je bio daleko bolja momčad tijekom svih 90 minuta, ali su vlastitim pogreškama dozvolili domaćinu da se nada pozitivnom rezultatu sve do drugog poluvremena. Real je vodio i 2:0, ali se na odmor otišlo s 2:2 nakon pogreške Casillasa, koji je mogao zaustaviti udarac Llorentea, ali je lopta ipak nekim čudom prošla zamišljenu vratarsku liniju.

Prije toga je Gabriel Heinze zabio autogol, nakon što je dvije minute ranije pogodio za 2:0.

U nastavku je dva puta sjajno reagirao nizozemski napadač Klaas-Jan Huntelaar s dva pogotka, a sve je zaokružio Higuain pogotkom s bijele točke. Huntelaaru je tako došao do brojke od šest, a Higuain od 15 pogodaka u Primeri.

Treba reći da je Real maksimalno iskoristio činjenicu što je domaćin od 37. minute igrao s igračem više. Zbog okršaja s Casillasom je iz igre isključen Yeste.

Valencia je, pak, s igračem manje (dva žuta kartona Marchene) uspjela uhvatiti bod na svojoj Mestalli protiv Huelve.

Primera, 27. kolo:

Athletic Bilbao - Real Madrid 2:5 (Heinze 36-ag, Llorente 45 / Robben 22, Henize 34, Huntelaar 47, 61, Higuain 85-11m)

Valencia - Huelva 1:1 (Hernandez 83 / Camunas 55)

Redoslijed: 1. Barcelona 63 (-1), 2. Real Madrid 60, 3. Sevilla 50 (-1), 4. Villarreal 45, 5. Malaga 42 (-1)..., 11. Athletic Bilbao 31...

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više