Real Ronalda mijenja jednim od najgorih pojačanja Liverpoola u povijesti

Foto: EPA

REAL hitno mora dovesti napadača. Jer do kraja prijelaznog roka samo je osam dana, a prodao je Cristiana Ronalda, najboljeg strijelca u povijesti kluba, bez da je doveo nikoga da ga pokuša zamijeniti. 

Prvak Europe u špici ima samo Benzemu i Mayorala. To definitivno nije jamac rušenja golgeterskih rekorda i trofejne žetve. 

Ako zanemarimo priče o kupnji Neymara u zadnji tren za 300 milijuna eura i okrenemo se realnijim opcijama, prvi izbor mu je Rodrigo. Ali Valencija, koja Realu nije prodala igrača još od Predraga Mijatovića, iako je najveći klub to htio barem desetak puta, odlučna je da se taj post u poslovanju s Realom nastavi. Osim ako Real ne misli platiti puni iznos Rodrigove odštetne klauzule, 120 milijuna eura. 

Real to nikako ne namjerava, pa se prema pisanju španjolskih medija okrenuo daleko dostupnijoj meti. 

Iago Aspas, napadač Celte, upravo je napunio 31 godinu. Iako nije u cvijetu mladosti, zadnje dvije sezone u La Ligi je postigao 41 gol i u oba navrata bio najefikasniji Španjolac u Primeri. To mu je pod stare dane donijelo poziv u reprezentaciju, za koji se odužio golom petom u zadnjoj minuti protiv Maroka, za prolazak skupine na SP-u.

I dok sve to ide u prilog Aspasu, ovaj napadač koji je kasno procvjetao (u La Ligi je prvi put zaigrao s 25 godina) ipak se najviše pamti kao jedan od najgorih igrača koje je Liverpool doveo u svojoj povijesti punoj takvih promašaja. 

Neizostavan je član svih takvih izbora koje Englezi često rade. 

U ljeto 2013. Redsi su za njega Celti platili 11 milijuna eura odštete, a zauzvrat dobili tek jedan nebitni gol protiv niželigaša u kupu i najskuplji korner u povijesti. 

Aspas ga je izveo dok je Liverpool pred kraj utakmice gubio na svom terenu od Chelseaja (0:1) i očajnički tražio gol za izjednačenje i ostanak u utrci za naslov. 

Umjesto da zavrne loptu pred vrata, užasno loše je odigrao u for suparniku Willianu, koji je prihvatio poklon i pokrenuo akciju za gol gostiju i ostanak Liverpoola bez titule. 

Činjenica da je Aspas ovo napravio ispod Kopa samo je pomogla da ostane zacementiran u najgorem dijelu Liverpoolove povijesti i bude ekspresno vraćen u Španjolsku. 

 

Pročitajte više