el clasico

Real se uoči El Clasica žali da je Barcelona privilegirana

Foto: Getty Images

REAL MADRID nezadovoljan je tretmanom La Lige.

Rukovodstvo španjolskog prvenstva odabire datum i vrijeme utakmica, no Real Madrid namjerava uputiti žalbu jer se osjeća zakinuto. Smatra kako je Barcelona, uoči polufinalnog dvomeča španjolskog kupa, u povoljnijoj poziciji.  

Prvi ogled Barcelone i Real Madrida zakazan je za 6. veljače na Camp Nou (21 sat). Uzvratna utakmica na Santiago Bernabeu na rasporedu je 27. veljače (21 sat). 

Zašto se Real Madrid žali i osjeća oštećeno?

Vodstvo La Lige odredilo je kako će Barcelona prvenstveni ogled sa Sevillom odigrati 23. veljače s početkom u 16:15. Realov susret s Levanteom zakazala je za dan kasnije s početkom u 20:45.

Budući da je uzvratni meč španjolskog kupa 27. veljače, Real Madrid prigovara kako je ravnopravnost narušena jer će Barcelona uoči druge polufinalne utakmice za pripremu i odmor na raspolaganju imati 28 i pol sata više.

Real Madrid inzistira na jednakim pravima, odnosno da bi svaki klub trebao imati jednaki tretman uoči možda i ključne utakmice. Španjolski mediji najavljuju kako će zatražiti da se utakmica s Levanteom s nedjelje prebaci na subotu kako bi, kao i Barcelona, imao dovoljno vremena za rekuperaciju.

Tri dana nakon uzvratnog polufinalnog meča ugovoren je i treći El Clasico (2. ožujka) unutar mjesec dana, ali u sklopu prvenstva na Santiago Bernabeu (20:45).

Realov raspored

Barcelonin raspored

Pročitajte više