LIGE PETICE

Real teško ozlijeđenog vojnika kluba nagradio novim ugovorom

Foto: REUTERS/Andrew Boyers

LUCAS VAZQUEZ je potpisao novi ugovor s Realom, objavio je klub uz fotografiju igrača i predsjednika Florentina Pereza. 

Omiljeni igrač Zinedinea Zidanea tako će u klubu svog života ostati do 2024. 

Lucas je prije dva mjeseca u dramatičnoj pobjedi 2:1 u El Clasicu dobio rupturu, tešku ozljedu križnog ligamenta lijevog koljena.

Real je tada objavio da takva ozljeda Lucasa Vazqueza znači da će u najboljem slučaju pauzirati tri mjeseca. 

Vazquez je 14 godina u Realu, a prvog dana srpnja navršava 30 godina. Dan ranije završavao mu je do sada aktualni ugovor s Realom. 

Ipak, spomenuti El Clasico nije mu bio posljednji od ukupno 240 mečeva za Real. 

Vazquez je za Real zabio 26 golova, a 54 je namjestio. Posljednja asistencija bila mu je za Benzemin krasan gol petom protiv Barcelone.

Nakon toga ga je Busquets ozlijedio u duelu za loptu i Vazquezu, koji je prošle sezone postao ključni igrač Reala, slijedi duga prisilna pauza.

To mu je došlo u najgorem trenutku, dok se borio za novi ugovor u Realu ili tražio novi klub te kada je zbog sjajnih igara ove sezone bio na pragu nastupa za Španjolsku na Euru.

Vazquez je iskoristio niz ozljeda Danija Carvajala i postao nezamjenjiv desni bočni Reala. U sezonu u kojoj se klub do kraja borio za obranu španjolskog naslova te napad na europski naslov Lucas je ugradio 34 nastupa, dva gola i osam asistencija.

Lucas je prototip zahvalnog igrača, vojnika kluba koji će napraviti sve što se od njega traži, pa je tako od desnog krila postao desni bočni, i to je igrao sjajno. Zidane ga je jako volio zbog požrtvovnosti, ali je u najvažnijem dijelu sezone i na kraju svog drugog trenerskog mandata u Realu ostao bez još jednog ključnog igrača.

Pročitajte više