REAL U PANICI Barca mu bježi sedam bodova, porazom postavio niz negativnih rekorda i propustio srušiti Peleov

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL - BETIS 0:1 u petom kolu La Lige težak je udarac za aktualnog prvaka Španjolske, Europe i svijeta.

Sezona je tek počela, a već ima ogroman zaostatak za jedinim rivalom u prvenstvu. Real ne samo da je već čak sedam bodova iza 100-postotne Barcelone, nego k tome nije uspio pobijediti ni jednu od prve tri utakmice Primere na domaćem terenu.

Još poraznije po Blancose zvuči što su im sa Santiago Bernabeua bodove uzimali klubovi u najboljem slučaju srednje klase: Valencia (2:2), Levante (1:1) i Betis (0:1). Realu je to najgori niz na domaćem terenu još od travnja 2011.

Posebno upozoravajuće za Real je podsjećanje kako je do sada završavao kada je sezonu počinjao bez pobjede u prve tri domaće utakmice La Lige. Oba puta kada je tako startao, na kraju je bio tek šesti. Porazom bez postignutog gola Real je okončao sjajan niz od godinu i pet mjeseci u kojem je zabio barem zgoditak na meču. Posljednji put prije Betisa kada mu to nije uspjelo bilo je još 26. travnja 2016. kod Manchester Cityja u Ligi prvaka. Točnije, Real je sinoć ostao bez gola prvi put nakon 512 dana!

Neuspjehom da zabije Betisu, Real je prekinuo svoj veličanstveni golgeterski niz. Trajao je čak 73 utakmice zaredom, na kojima je zabio barem jedan zgoditak. Pritom je srušio Barcelonin španjolski (44 utakmice) i Bayernov (61) europski rekord, a u nedjelju je golom Borje Marojala kod Real Sociedada izjednačio i svjetski rekord od 73 uzastopna susreta s postignutim golom, koji je od 1963. držao Peleov Santos.

Ali, Real, koji je u te 73 utakmice postigao 200 golova, propustio je postaviti novi svjetski rekord porazom bez postignutog gola protiv Betisa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više