superliga

Realov predsjednik odgovorio na prijetnje Uefe: Neka samo probaju

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

PREDSJEDNIK Reala i Superlige govorio je u velikom intervjuu za Chiringuito o detaljima novog natjecanja. Pri tome je odgovorio na prijetnje Uefe.

Ogorčeni što 12 bogatih europskih klubova pokreće natjecanje njih 20 koje bi praktički uništilo Uefinu Ligu prvaka, iz Nyona su poručili da će im se osvetiti tako što će superligaše izbaciti iz nacionalnih prvenstava, njihovim igračima zabraniti igranje za reprezentacije, pa tako i na EP-ima i SP-ima.

Osim toga, u Uefi je sve više onih koji traže da se Real, Chelsea i Manchester City, dakle tri od četiri polufinalista ovosezonske Lige prvaka, izbace iz završnice LP-a.

Tako bi iz natjecanja bio izbačen i njegov rekordni 13-struki osvajač te klub predsjednika Superlige.

Perez ovako govori o tim problemima:

Hoćete li zbog Superlige prestati igrati nacionalna prvenstva?

To je na početku našeg projekta rekao netko jako glup, a onda su se na to nakačili ostali glupani. Naravno da nećemo odustati od nacionalnih prvenstava. Ona su temelj svega. Nacionalno prvenstvo i Superliga mogu biti u savršenom suglasju i suživotu. Ništa se neće promijeniti u nacionalnim ligama. 

Zašto se niste mogli sporazumjeti s Uefom, čak ni nakon što je izvršila revolucionarnu reformu Lige prvaka, koju je izvela kako bi pogodovala upravo najboljim klubovima?

Uefa je dugo radila na novom formatu Lige prvaka i konačno ga je predstavila danas. Uz dužno poštovanje prema onima koji su ga osmislili, ja ga ne razumijem. Međutim, on u svakom slučaju nema sastojke nužne za spas nogometa. Uefa mora biti daleko transparentnija, pa smo mi morali poboljšati i spasiti nogomet. Ne možemo čekati 2024. i reformu Lige prvaka jer do tada ćemo svi umrijeti. Superliga nam nudi preživljavanje i život. 

Uefa prijeti da će iz završnice Lige prvaka izbaciti Real, Chelsea i Manchester City, dakle tri od četiri polufinalista, jer ste svi superligaši.

Real i ostali klubovi iz Superlige neće biti izbačeni iz ovosezonske Lige prvaka. Baš bih volio vidjeti kako to misle napraviti. To se neće dogoditi jer nas zakon štiti. Jednostavno, to je nemoguće. 

Uefa je objavila da će nogometašima koji nastupaju u Superligi zabraniti igranje za reprezentacije.

To se neće dogoditi. Igrači nemaju razloga brinuti se oko toga. 

Pročitajte više