Realovo prokletstvo San Sira: Pogodilo je sve heroje Undecime osim jednog

Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža: Index
 
PRVAK EUROPE po 11. put postao je Real u svibnju u Milanu, gdje je nakon jedanaesteraca pobijedio Atletico, ali od 11 nogometaša koji su prije pola godine istrčali na San Siro u početnoj momčadi, nakon toga se ozbiljno ozlijedilo njih čak 10. 
 
Teška ozljeda gležnja Garetha Balea protiv Sportinga u Ligi prvaka i operacija, zbog čega će nezamjenjivi ofenzivac pauzirati i do četiri mjeseca, za sada je najnoviji nastavak zabrinjavajuće Realove krize s teškim ozljedama ključnih igrača. Marca piše da je Dani Carvajal jedini od startera iz finala LP koji se od tada nije ozbijno ozlijedio, odnosno podlegao "Prokletstvu San Sira", kako najčitaniji španjolski list naziva ono što je zadesilo realovce i nabraja:
 
Navas od tada je zbog ozljede propustio sedam utakmica, Ramos također, Pepe osam, ali je i dalje ozlijeđen i ta brojka bi mogla doći do 15. Kroos je propustio dva meča, ali je i on još uvijek van pogona i ukupno neće igrati do osam utakmica. Benzeme nije bilo tri utakmice i upravo se vratio, Cristiana Ronalda nije bilo tri utakmice, Balea neće biti čak 13 utakmica, koliko ih je propustio i Casemiro, ali on se vraća. Marcelo je propustio tri utakmice, a Modrić sedam.
 
Kako pišu Španjolci, kada Carvajal, jedini neokrznuti nakon trijumfa u Milanu, zna sve što se dogodilo svim njegovim suigračima, s punim pravom može biti zabrinut.

Pročitajte više