Record: Hajduk stiže na pregovore u Portugal, evo što nudi za Awaziema

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

CHIDOZIE AWAZIEM vratio se u Boavistu nakon što je odradio sezonu na posudbi u Hajduku. Splitski klub želi zadržati nigerijskog stopera i krenuo je u pregovore s Portugalcima.

U ugovoru o posudbi Hajduk je imao opciju otkupiti Awaziema za dva i pol milijuna eura, ali su na Poljudu procijenili da 26-godišnjak ne vrijedi toliko. Sada pregovaraju s Boavistom oko transfera Awaziema ovog ljeta po nižoj cijeni.

"Čelnici hrvatskog kluba nisu zainteresirani za isplatu dogovorene odštete pri posudbi, ali imaju plan kako dovesti Awaziema. Boavisti nude dio odštete od sljedećeg transfera", piše portugalski Record i navodi da predstavnici Hajduka stižu na pregovore u Portugal.

Hajduk navodno nudi milijun eura odštete Portugalcima i 25 posto od sljedećeg transfera. Boavista ga je prije dvije godine iz Porta dovela za pet milijuna eura.

Nigerijski defenzivac s Hajdukom je osvojio Kup, a za splitski klub je odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima te zabio pet pogodaka. Ukupno je za Splićane odigrao 2176 minuta. 

Pročitajte više