transferi

Record: Liverpool želi novog Brunu Fernandesa. Vrijedi 60 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

PORTUGALSKI list Record objavio je danas da se Liverpool počeo raspitivati za sjajnog Sportingova veznjaka Pedra Goncalvesa.

Liverpool je navodno kontaktirao Portugalce u zimskom prijelaznom roku i namjerava 22-godišnjeg Goncalvesa dovesti u ljetnom prijelaznom roku.

Goncalves je nakon odlaska Brune Fernandesa u Manchester United preuzeo ulogu polušpice u Sportingu, ali ove sezone igra i na poziciji desnoga krila. U 20 ovosezonskih nastupa u svim natjecanjima zabio je 14 golova uz tri asistencije i jedan je od najzaslužnijih što Sporting i dalje drži prvo mjesto na tablici bez ijednog poraza.

Goncalves prema Transfermarktu vrijedi samo 15 milijuna eura, ali ima i odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura. Record tvrdi da Sporting neće prihvaćati ponude manje od tog iznosa. 

Portugalcu to ne bi bio prvi angažman u Engleskoj jer je od 2017. do 2019. igrao u Wolverhamptonu, dok je taj klub bio u Championshipu. 

Jürgen Klopp se na ljeto sprema osnažiti momčad, a mora naći novog igrača na poziciji Giorginija Wijnalduma kojemu na kraju sezone istječe ugovor. Goncalves bi mogao igrati na njegovoj poziciji, ali bi mogao biti i vrlo koristan na krilima.

Pročitajte više