"Redknapp me nije nadmudrio uvođenjem Ćorluke"

TRENER nogometaša Aston Ville Martin O'Neill reagirao je na novinarske kritike da ga je trener Tottenhama Harry Redknapp taktički nadmudrio ubacivši u igru Vedrana Ćorluku.

Londonska je momčad pobijedila favoriziranog domaćina u Birminghamu 2:1 u nedjeljnom dvoboju 29. kola Premier lige. Redknapp je u 32. minuti Didiera Zokoru na mjestu desnog beka zamijenio Vedranom Ćorlukom nakon što se Bjelokošćanin nije mogao nositi s ubojitim driblinzima engleskog reprezentativca Ashleyja Younga. Taj potez, zaključili su analitičari, pretegnuo je utakmicu na stranu gostujuće momčadi, jer je Ćorluka uspio ugušiti Younga.

"Ne, to nije mogao biti razlog. Protiv Ćorluke je već Young blistao u više navrata, i dok smo igrali s Tottenhamom i prošle sezone dok je Hrvat igrao u Manchester Cityju", izjavio je O'Neill dodavši: "Younga smo ugušili sami. Jednostavno, ostali su igrači prestali tražiti Ashleyja i zato je ispao neaktivan nakon te izmjene".

"Činjenica da je Redknapp mijenjao igrača na njemu jer je bio nezaustavljiv, jako je lijep kompliment za Ashleyja. To što nije u istom ritmu nastavio nakon izmjene, posljedica je samo naše nesposobnosti", tvrdi O'Neill.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više