Redknapp: Oduševljen sam, Niko je sjajan igrač

POSLJEDNJIH sati prijelaznog roka Niko Kranjčar dogovorio je transfer na White Hart Line. Kranjčar je tako pobjegao od davljenika Portsmoutha i pridružio se momčadi koja s Chelseajem dijeli prvo mjesto Premierlige. I Spursi su napravili odličan posao, mediji pišu da su zamjenu za ozlijeđenog Luku Modrića doveli za svega 3,5 milijuna eura. Portsmouth nije mogao ni dobiti mnogo više budući da Kranjčaru na ljeto istječe ugovor što znači da je na zimu mogao pregovarati s potencijalnim kupcima.

Osim toga, Portsmouth na Kranjčaru neće zaraditi, budući da je Hajduku 2006. isplaćeno 4,5 milijuna eura. Igrač koji prema Transfermarktu vrijedi nešto manje od deset milijuna će danas potpisati četverogodišnji ugovor.

Osim Kranjčara, ovakvim raspletom je najsretniji i menadžer Spursa Harry Redknapp. Tottenham je Kranjčara namjeravao dovesti na zimu bez odštete, ali ih je ozljeda Modrića natjerala da odmah pronađu novog playmakera. Redknapp i Niko bili su skupa u Portsmouthu prije nego što je Englez otišao u Tottenham, a Kranjčara je na sva usta hvalio dok mu je bio trener, baš kao što sad sipa komplimente na račun Modrića. Poznato je da Redknapp  izuzetno cijeni hrvatske igrača, u momčadi ima Ćorluku i Modrića, sad je doveo Kranjčara, a kupio bi i Pletikosa da se nije ozlijedio.

Redknapp je za Sun rekao što misli o svojem novom igraču: "Oduševljen sam što smo ga uspjeli dovesti, Niko je odličan igrač i sjana osoba. U momčadi već imam dva fantastična Hrvata - Luku Modrića i Vedrana Ćorluku koji će mu pomoći da se prilagodi."

Redknappova utrka s vremenom

Engleski mediji pišu da Redknapp uporno nagovara čelnike kluba da mu dovedu još jednog Mornara, 39-godišnjeg vratara Davida Jamesa. Menadžer pokušava uvjeriti prvog čovjeka Daniela Levyja da mu je uz Gomesa i Cudicinija potreban još jedan vratar, ali za to nema mnogo vremena budući da je u Engleskoj danas posljednji dan ljetnog prijelaznog roka.

Pročitajte više