Redsi s Torresom i Keaneom nemoćni u Liegeu, Barca opet ona stara?

LIVERPOOL nije uspio ostvariti pobjedu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. ''Redsi'' su na gostovanju kod Standarda u Liegeu odigrali tek 0:0. 90 minuta protiv Engleza odradio je Tomislav Mikulić. Nije loše, nakon Cibalije i Croatije iz Sesveta. Leon Benko, kojem se nedavno zahvalio Hajduk, gledao je s klupe.

Mogao je europski prvak iz 2005. godine, te finalist dvije godine kasnije, proći i lošije u Liegeu, budući da je Standard u 12. minuti propustio iskoristiti jedanaesterac. Liverpoolov branič Dossena igrao je u svom kaznenom prostoru s rukom, ali je vratar Reina obranio udarac Dantea.

Torres, možda i prvo ime današnjeg nogometa, kao i Robbie Keane, novo pojačanje pristiglo iz Tottenhama, nisu imali svoju večer.

Tomislav Mikulić igrao je do prve minute sudačke nadoknade u Standardu, a u 89. minuti je dobio žuti karton zbog prekršaja na El Zharu, dok je Leon Benko odgledao utakmicu s klupe.

Liverpoolov kapetan Steven Gerrard, koji je bio upitan zbog ozljede prepona, ušao je u igru u 67. minuti, kada je zamijenio Keanea.

Barca nastavlja niz

U posljednja dva susreta, Vitoria Guimaraes i Basel odigrali su 0:0, dok je Barcelona na stadionu Camp Nou pobijedila poljsku Wislu s 4:0.

Barcelona je u prvom službenom nastupu u novoj sezoni potvrdila sjajnu formu iz pripremnog razdoblja, u kojme je dobila svih 5 prijateljskih utakmica uz ukupnu gol razliku 25:6! Zabijali su, dakle, 5 golova po utakmici, a protiv Wisle su ostali kratki za jedan gol u odnosu na taj prosjek.

Kamerunac Samuel Eto'o još jednom je pokazao da je vrijedan ostanka u Barceloni, a što je ovoga ljeta bilo vrlo upitno. Eto'o je Poljacima utrpao dva komada, u 17. i 83. minuti. Strijelci su još bili Xavi u 24. i Henry u 49. minuti. Posebno je lijepi pogodak postigao Xavi Hernandez, s više od 20 metara je odapeo i pogodio u kut Wislinog gola.

Topnici udarili po McClarenu

Arsenal je bez većih poteškoća odradio gostovanje kod Nizozemskog Twentea, koji od ove sezone vodi bivši engleski izbornik Steve McClaren. ''Topnici'' su slavili s 2:0 golovima Gallasa u 63. i Adebayora u 82. minuti.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više