LIGE PETICE

"Rekao sam Mourinhu da ću Hazarda pratiti i na WC ako treba. Tako smo i pobijedili"

Foto: EPA

ANDER HERRERA dao je veliki intervju za The Athletic u kojem je detaljno pretresao svoju igračku karijeru, a posebnu pažnju posvetio je razdoblju koje je proveo u Manchester Unitedu. 

Igrački profil: Ander Herrera

Španjolski veznjak nahvalio je Josea Mourinha koji ga je vodio kao trener dok je bio u Unitedu, a posebno je istaknuo jednu anegdotu iz 2017. godine prije ligaške utakmice s Chelseajem.

"Jose i ja smo bili svjesni da je Hazard u tom trenutku bio najbolji igrač lige. Da bismo pobijedili, on nije smio dirati loptu. Upravo zato sam rekao: 'Jose, spreman sam ga pratiti po cijelom terenu. Pratit ću ga i na WC ako treba, želim pobjedu', a Mourinho je pristao na moj plan", rekao je Herrera.

Pristup rezultirao pobjedom

Tog dana United je slavio protiv Chelseaja, a Ander Herrera završio je na naslovnicama engleskih medija zbog načina na koji je ugasio Hazarda.

"U nogometu ništa nije važnije od pobjede. Samo kao pobjednik mogu zadovoljno zaspati. Napravit ću baš sve što treba, naravno, sve dok je u granicama koje propisuju pravila", rekao je Herrera pa komentirao i Mourinha:

"Mourinho je najbolji trener na svijetu dok sve ide kako treba. Ima sjajan odnos s igračima, prema svima je maksimalno prijateljski nastrojen, sve je bajno. Ipak, kad stvari ne idu po planu, tog Josea više nema, to je i sam priznao."

 

 

 

 

Pročitajte više