Rekordan broj trkača na krosu sportskih novosti

GOTOVO 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske te studenata zagrebačkog Sveučilišta nastupit će u nedjelju, 6.travnja u ŠRC Jarun na tradicionalnom krosu Sportskih novosti.

Po riječima jednog od organizatora i pokretaća ovog, bivšeg glavnog urednika Sportskih novosti, Vilka Luncera, ovaj kros je oduvijek bio izvorište atletskih talenata na kojem su i prve atletske korake napravili i kasnije istaknuti dugoprugašpi Branko Zorko i Slobodanka Čolović, ali i mnogi drugi hrvatski atletičari.

Najveća novina ovogodišnjeg krosa bit će nastup studenata sa zagrebačkih fakulteta gdje se očekuju gotovo 700 sudionika.

Studentice će trčati na stazi od 1.500, a studenti na stazi od 2.000 metara. Najviše će biti učenika osnovnih škola, kojih se po riječima glavnog tajnika Hrvatskog atletskog saveza Milana Oreškovića prijavilo 2.234, dok je broj prijavljenih srednjoškolaca 458.

Učenici nižih razreda osnovnih škola će nastupiti na stazi od 1.000 metara, a viših, kao i srednjoškolci na 1.500 i 2.000 metara. Organizatori su za sve sudionike pripremili prigodne majce i darove, a nagrade će dobiti i najbolje ekipe.

(Hina) ad ad

Pročitajte više