Remont u Nexeu. Dva ključna igrača idu u Njemačku, dolazi osvajač bronce s Hrvatskom

Foto: Marcus Brandt/PIXSELL

NEXE od iduće sezone kreće u rekonstrukciju ekipe. U aktualnoj su ispali u osmini finala Europske lige od Rhein-Neckar Lowena, dok u hrvatskom prvenstvu igraju finalnu seriju protiv Zagreba, kojemu za titulu nedostaje samo jedna pobjeda, dok Našičanima trebaju tri.

Nakon ove sezone Nexe će napustiti neki od ključnih igrača. Od ranije je poznato da hit-golman Dominik Kuzmanović (22) ima dogovoren transfer u njemački Gummersbach. Iako je po prvotnim planovima taj transfer trebao biti realiziran tek u ljeto 2025., sve je izvjesnije da će se on dogoditi ovog ljeta. Kako doznajemo, Gummersbach treba platiti Nexeu 250 tisuća eura ako žele da se transfer realizira ovog ljeta, a čini se da će to i napraviti. 

U Našice se vraća osvajač bronce s Hrvatskom

Uz Kuzmanovića, put Bundeslige će i pivot Gianfranco Pribetić (24), koji će potpisati za Stuttgart, za koji trenutno igra Marino Marić. U Nexeu će stoga tražiti zamjenu za Pribetića, a kao jedna od opcija spominjao se i Marino Marić, no u Našice bi iz Goppingena ipak trebao doći 33-godišnji Krešimir Kozina, povremeni hrvatski reprezentativac i osvajač bronce s Europskog prvenstva 2016. godine. Kozina je u Nexeu već igrao od 2011. do 2013. godine.

Jasno je da će u Našicama tražiti zamjenu i za Kuzmanovića, a govori se i o prinovama na vanjskim pozicijama, no konkretnih imena zasad nema.

Pročitajte više