Reprezentativna pauza će skupo koštati Real. Marca: Pale se svi alarmi u Madridu

Foto: Profimedia

"PALE SE svi alarmi na Santiago Bernabeuu, ali i u cijelom Madridu. Samo 14 dana prije utakmice s Manchester Cityjem u Ligi prvaka, Realu se ozlijedio Eduardo Camavinga. Izašao je iz igre tijekom prijateljske utakmice Farncuske i Čilea ovog utorka", navodi Marca u vijesti o ozljedi francuskog veznjaka.

Camavinga je izašao u 44. minuti susreta s kopačkom u ruci, nije je mogao vratiti na stopalo. Zamijenio ga je Matteo Guendouzi, a prve prognoze nisu dobre za Francuza i Real. Čini se da se radi o ozljedi gležnja zbog koje će izbivati s terena oko mjesec dana, ali više će se znati nakon sutrašnjih pretraga po povratku u Madrid.

Problemi za Ancelottija i Real

Camavinga je ključan igrač Ancelottijeva Reala, posljednje četiri utakmice počeo je od prve minute u veznoj liniji, ali njegov doprinos je puno veći od toga. Treba istaknuti da je Camavinga u posljednjih godinu dana postao čovjek od najvećeg povjerenja Carla Ancelottija. Može se reći da je mladi Francuz zapravo Realov univerzalni vojnik jer pokriva nekoliko pozicija.

Igrao je u veznom redu kao zadnji vezni, što mu i jest primarna pozicija, ali redovito popunjava i poziciju lijevog beka te je neke utakmice zaigrao i kao centralni veznjak. Stoga ne čudi da je Marca ovako dramatično objavila vijest o njegovoj ozljedi.

Francuski nogometaš je u Real Madrid došao na ljeto 2021. iz Rennesa za 30 milijuna eura i sa samo 18 godina. U dvije sezone s Kraljevskim klubom Camavinga je odigrao više od 100 utakmica u svim natjecanjima i osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Europski superkup, La Ligu, Copa del Rey i španjolski superkup.

Pročitajte više