Richarlison: Jučer sam gledao taj gol Hrvatske. Nema objašnjenja kako se to dogodilo

Foto: Profimedia

BRAZILSKI reprezentativni napadač Richarlison poručio je da Brazil neće zaboraviti bolan poraz od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva sve dok ne osvoji naslov svjetskog prvaka. Hrvatska je prije tri mjeseca eliminirala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca na prvenstvu igranom u Kataru.

"Da, to je bolno", rekao je 25-godišnji Richarlison u intervjuu za internetsku stranicu FIFA-e objavljenom u petak.

Brazil je poveo pogotkom Neymara u 106. minuti sučeve nadoknade, a izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti. "Baš sam jučer gledao taj video sa svojim fizioterapeutom. Doma imam fizioterapeuta. Pokazao sam mu video na mobitelu, nisam mogao vjerovati što se dogodilo", ispričao je napadač londonskog Tottenhama o izjednačujućem pogotku Hrvatske kada su mnogi mislili da je utakmica riješena.

"Nemam objašnjenja za gol Hrvatske"

"Ne znam, nema objašnjenja za to", rekao je. "Nikada nismo imali sedam igrača u protivničkoj polovici, posebno ne četiri minute prije kraja, tako da ne znam... Naprosto se trebalo dogoditi tako", dodao je.

Hrvatska je zatim bila uspješnija tijekom raspucavanja udaraca s bijele točke te se plasirala u polufinale, gdje je izgubila s 0:3 od Argentine, kasnijeg prvaka. Peterostruki svjetski prvak Brazil vratio se doma razočaran jer je bio uvjeren da može osvojiti naslov. "Vjerujem da ćemo u budućnosti to ostvariti jer imamo dobru momčad. Sada imamo veliki san", rekao je Richarlison.

"Poraz nam je bio još bolniji jer su ljudi vjerovali u nas, a mi smo imali snažnu momčad. To je i razlog zašto smo imali osjećaj da možemo otići dalje. Bio je to težak trenutak koji će nam ostati u sjećanju dugo, sve dok ne osvojimo Svjetsko prvenstvo", zaključio je Richarlison, koji je u 42 utakmice zabio 20 golova za Brazil.

Pročitajte više