Rijeka u Europa ligi

Rijeka čeka utakmicu sezone: "Samo hrabro i opušteno"

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

RIJEKA sutra od 20 sati protiv Genta na Rujevici lovi 1:2 zaostatak iz Belgije i plasman u Europa ligu.

Pred novinarima su na posljednjoj presici uoči utakmice bili trener hrvatskog doprvaka Igor Bišćan i ofenzivac Rijeke Alexander Gorgon.

"Jasno je da igramo protiv favorita. Znamo što ova utakmica znači za naše igrače, naš grad i naš klub, znamo koliko nam može donijeti, ali smo svjesni i da je Gent favorit", rekao je Bišćan i kratko se osvrnuo na prvi susret, u kojem je Rijeka povela pa izgubila.

"Nakon prve utakmice bolje znamo na čemu smo nego što smo znali ranije."

Kvržić možda bude spreman za Gent, šanse su minimalne, ali postoje

Rijeka je u Gentu ostala bez jednog od najboljih igrača, Zorana Kržića. Upitni su Gorgon i Tomečak. 

"Jedan od njih dvojice (Gorgon i Tomečak) će sigurno igrati od prve minute, drugi će dobiti nešto manju minutažu. Blizu povratka je i Kvržić, šanse za to su minimalne, ali postoje. Prošli smo neke tretmane koji su ga približili povratku, ali više ćemo znati danas poslije treninga i eventualno sutra", kazao je Bišćan.

Kakav Gent se očekuje?

"Jedna promjena u sastavu, eventualno dvije. Ne očekujem drugačiji sustav u odnosu na prvu utakmicu."

"Samo opušteno"

Gorgon jedva čeka sutrašnju utakmicu.

"Ovo su najljepše utakmice. Drugačiji je osjećaj nego igrati protiv nekog četiri puta u prvenstvu. Igramo protiv momčadi koju ne poznajemo dobro i protiv koje se želimo dokazati. Nije dobro ako budemo razmišljali da moramo proći. Ako budemo opušteniji i hrabri, imat ćemo veće šanse."

Pročitajte više