transferi

Rijeka dovela Kolumbijca kojeg pamte Dinamo, Hajduk i Osijek

Foto: HNK Rijeka

JORGE OBREGON (24) novi je igrač Rijeke, u koju je došao iz Varaždina.

Kolumbijski napadač je za sezonu i pol u Varaždinu odigrao 48 utakmica i postigao 11 golova.

Specijalnost su mu najbolji hrvatski klubovi. Prvijenac u HNL-u je pretprošle sezone zabio Dinamu, a prošle sezone zabijao je Osijeku, Hajduku, Gorici, dok je protiv Dinama namjestio dva gola.

Zanimljivo, Rijeci je zabio tri gola i namjestio jedan, pa je jasno da je tako izborio transfer iz kluba koji je ispao iz HNL-a u onaj iz njegovog gornjeg dijela.

Obregon je prošlu sezonu u HNL-u završio sa sedam golova i tri asistencije. Tako je bio zaslužan za čak trećinu golova Varaždina u HNL-u.

"Veselim se dolasku u Rijeku, to je za mene velika prilika. Želim donijeti puno pozitivnih stvari ekipi i želimo da se svi zajedno, od igrača do zaposlenika kluba, veselimo iduće sezone. Nadam se da ću se brzo upoznati sa suigračima, prilagoditi idejama na terenu fizički i psihički te donijeti kvalitetu ekipi", rekao je Obregon po dolasku na Rujevicu.

Kolumbijski napadač ima već dosta iskustva u HNL-u, tako da proces prilagodbe neće biti previše zahtjevan.

"Rijeka mi se čini kao lijep grad, primorski grad koji ima lijepo more, tople ljude i to je bitno jer se, od prvog trenutka, osjećam dobrodošao i svi su me srdačno dočekali. I to je jedan od razloga zašto sam sretan što sam odabrao Rijeku. Očekujem pozitivan mentalitet i hrabar pristup od ekipe, da se pokažemo u najboljem svijetlu u prvenstvu i Kupu, kao i Konferencijskoj ligi. Naravno, za dobre rezultate trebat će naporno raditi, ali vjerujem u pozitivan ishod."

Obregon je pauzu iskoristio za posjet obitelji u Kolumbiji.

"Iskoristio sam pauzu između sezona i proveo vrijeme s obitelji i prijateljima u Kolumbiji. Važno mi je iskoristiti priliku i provesti vrijeme s obitelji jer, s obzirom na to da igram u Hrvatskoj, nemam prilike biti s njima koliko bih želio. To je vrijeme koje pozitivno utječe na mene i daje mi snagu da nastavim dalje."

Pročitajte više