Rijeka: Heber u Dinamu? Može, cijena je sedam milijuna eura

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DANAS se u medijima bliskim Dinamu pojavila vijest kako bi napadač Rijeke Heber u zimskom prijelazom roku Rujevicu mogao zamijeniti Maksimirom. Navodno je Heber velika želja hrvatskog prvaka Dinama, a Rijeka svog najboljeg igrača ne želi pustiti za mali novac.

Nakon što izvori bliski Dinamu objavili da Heber na zimu prelazi u Dinamo, iz Rijeke su za Index kazali: "U redu, cijena za Hebera je sedam milijuna eura. Za Dinamo, Hajduk i bilo koga drugog".

Rijeka bi prodala svog najboljeg igrača za sedam milijuna eura kako bi vratila izgubljeni novac za neuspjeh u kvalifikacijama Europa lige.

Isti izvori tvrde da su se klubovi već dogovorili i da je Heberov dolazak na Maksimir u siječnju 2019. godine formalnost. Ipak, doznajemo da nikakvih kontakata među klubovima nije bilo. No, slično se odigralo i s Marijom Gavranovićem.

Sjajni Brazilac je u Rijeku stigao u lipnju 2017. godine iz redova Slaven Belupa. Heber je prošle sezone bio ponajbolji igrač HNL-a. Zabio je 16 golova i bio je drugi strijelac prvenstva, odmah iza Soudanija. Za njega su se već raspitivali klubovi, no u Rijeci su odlučili da će Heber ostati i pomoći im se plasirati u grupnu fazu Europa lige, no Riječani su rano ispali iz Europe i opet se počelo pričati o Heberovoj prodaji.

Heber prema Transfermarktu vrijedi 3,5 milijuna eura, a ugovorom je vezan za Rijeku do 15. lipnja 2020. godine.

Rijeka je ovog ljeta ostala bez kapetana i hrvatskog reprezentativca Filipa Bradarića, a na zimu bi Rujevicu mogao napustiti i njihov najbolji igrač.

Pročitajte više