Kup Hrvatske

Rijeka i Lokomotiva igrat će u prvom finalu u Šibeniku nakon 10 godina

Foto: Šibenik.in

POBJEDOM Rijeke protiv Osijeka (3:2) dobili smo drugog finalistu Kupa Hrvatske. Ranije je mjesto u finalu osigurala Lokomotiva koja je kao gost savladala Slaven Belupo (3:1).

Finalni susret između Rijeke i Lokomotive igrat će se 1. kolovoza na stadionu Šubićevac u Šibeniku. Ovaj stadion je posljednji put ugostio finale Kupa Hrvatske 2010. godine kada je Šibenik u dvomeču s ukupnih 4:1 poražen od Hajduka.

Na stadionu novog šibenskog prvoligaša događaju se velike promjene prije finala Kupa.

"Riječ je o radovima koje financiraju Javna ustanova Športski objekti Šibenik, Grad Šibenik, te Hrvatski nogometni savez uz potporu kluba. Poboljšavaju se uvjeti, odnosno komfor gledatelja, kako za finale Hrvatskog nogometnog Kupa, tako i za prvoligaške utakmice koje nas čekaju. Vjerujem da će ulaganja u poboljšanja rezultirati i većim brojem gledatelja na našim utakmicama“, rekao je Jure Zoričić, predsjednik Uprave HNK Šibenika, a njegove riječi prenosi Šibenik.in.

Konkretno, maknuta je ograda na zapadnoj tribini kako bi se na tom dijelu i na suprotnoj strani postavile dodatne stolice. Ograda će se vratiti, ali će biti manja i drugačija.

Kupuju se i nove klupe za rezervne igrače i suce. Postavit će se nove stolice u VIP loži, obnovit će se reflektori, prebojiti stupovi, a bit će bolja i jačina svjetla. Već su postavljeni brojači karata. Uredit će se i vanjski zid stadiona sa zapadne strane.

Pročitajte više