RIJEKA i ARMADA ponovno na Kantridi

Rijeka i Zrinjski remizirali na legendarnoj Kantridi

Foto: Index.hr

I OVE godine Armada je organizirala Povratak na Kantridu.

Nakon što je prošle godine na kultnom stadionu gostovao Maribor i izgubio 4:0, večeras je gost Riječanima bio HŠK Zrinjski koji vodi bivši hajdukovac Hari Vukas. 

Utakmica je nakon 90 minuta igre završila neriješeno. Golove su postigli Dario Župarić u 15. i kapetan mostarskog sastava Pero Stojkić u 40. minuti utakmice.

To nije bilo ni bitno jer utakmica revijalnog karaktera nije bila u prvom planu, već atmosfera koju je priredila Armada kao organizator ovog događaja već drugu godinu zaredom. Od jutra traju aktivnosti oko Kantride, odigrao se Armada kup, a onda je došla i utakmica. 

Neposredno prije početka susreta predstavnici riječke navijačke skupine položili su vijence za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a onda je na travnjak Kantride izašao Damir Badurina. Poznati riječki pjevač otpjevao je svoju "Najdraža Rijeko" koju je napisao još u listopadu 1985. godine kao himnu rukometnog kluba Zamet koja je u veljači 1999. godine postala službena pjesma grada Rijeke.

Na kraju se na Kantridi skupilo tek oko sedam i pol tisuća ljudi što je znatno manje nego prošle godine u isto vrijeme kad je Rijeku protiv Maribora bodrilo gotovo 10 tisuća ljudi. Armada je neumorno navijala od početka do kraja utakmice, poslala jasnu poruku što misli o stadionu Kantrida te napravila veliku bakljadu.

Ali za razliku od jesenas, ostatak stadiona nije pratio njihovo navijanje. Baš kao što to nisu činili ni proteklog vikenda na Rujevici kad je Armada u prekidu bojkota prekinula utakmicu između Rijeke i Lokomotive bacanjem baklji u teren. 

Na tribinama kultne Kantride između ostalih poznatih lica osvanulo je i ono predsjedničkog kandidata Miroslava Škore koji je imao prigodu uživati u ovom posebnom događaju. 

Pročitajte više