"Rijeka je dobila na samopouzdanju. Titula? To su priče za malu djecu"

Foto: Goran Kovacic/Igor Kralj/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila na Rujevici Hajduk 1:0 i tako se popela na vrh ljestvice SuperSport HNL-a. Jedini pogodak na utakmici zabio je Niko Janković iz jedanaesterca u 63. minuti, nakon što je Filip Krovinović igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Rijeka je s 22 boda prestigla Hajduk, koji je ostao na drugom mjestu s 21 bodom.

Utakmicu nam je prokomentirao nekadašnji golman Rijeke Ivan Vargić. Osječanin je branio za Rijeku od 2013. do 2016. godine te osvojio s njom Kup, prije nego što ga je kupio Lazio. Bio je i golman hrvatske reprezentacije. Za igrače, stručni stožer i navijače svog nekadašnjeg kluba imao je samo riječi hvale. 

Kakvi su Vaši prvi dojmovi nakon Jadranskog derbija?

U jednoj fer i korektnoj utakmici punoj tempa Rijeka je zasluženo upisala tri boda, a Armada je pokazala kako se bodri i navija za svoj klub i svoj grad. Kapa do poda igračima Rijeke, stručnom stožeru i navijačima na današnjoj predstavi koja je završila na najbolji mogući način za njih.

Što kažete na Labrovića kao golman na golmana? Sačuvao je riječku mrežu netaknutom.

Vidio sam samo jednu priliku Hajduka u prvom dijelu. Labrović je tu sjajno reagirao i pokazao je da je trenutno najbolji golman lige.

Što mislite, doživljavaju li ljudi sad Rijeku kao legitimnog kandidata za titulu?

To su priče za malu djecu, deset kola je prošlo, ima još 26 kola za igrati, a za danas je jedino bitna pobjeda u derbiju, koja će, siguran sam, dodatno podignuti samopouzdanje riječkoj momčadi. Ali mora se reći i da imaju jako dobru ekipu koja jako dobro igra.

Zanimljiva je bila reakcija Ivana Lučića, golmana Hajduka, koji je kod penala pokušao zbuniti Niku Jankovića. Kako to komentirate?

Svatko ima svoju metodu prije branjenja penala. Sigurno da je pokušao dekoncentrirati Jankovića, ali, evo, ovaj put nije bilo uspješno, što ne znači da sljedeći put neće biti.

Pročitajte više