Rijeka senzacionalno ispala iz Kupa od kluba iz sela s dvije tisuće stanovnika

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

BSK iz Bijelog Brda, hrvatski drugoligaš koji se ove sezone bori za ostanak i drži predzadnje mjesto tablice, senzacionalno je u osmini finala Hrvatskog kupa izbacio Rijeku. Domaćin iz naselja blizu Osijeka je bio bolji 2:1, iako je prvoligaš vodio.

Trener Serse Cosmi malo je izmiješao ekipu, ali je igrao velik broj prvotimaca. Poveli su gosti preko Gabriela Lunette u 7. minuti, ali je već tri minute kasnije izjednačio Australac Marc Tokich. U 75. minuti je pobjednički gol za BSK postigao Dario Pudić.

Povijesni uspjeh za BSK

BSK je tako postigao povijesni uspjeh, iako mu u ligi baš i ne ide. Za vikend je BSK izgubio kod kuće od Rudeša, lidera druge lige. Ima samo deset bodova iz 13 ogleda i tek jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica te mu nitko nije davao prevelike šanse za ovaj ogled. No klub iz mjesta koje ima oko dvije tisuće stanovnika je šokirao Hrvatsku.

Rijeka ispala kao prošlosezonski finalist

Ovo je 45. slučaj u povijesti nacionalnog Kupa da jedan prvoligaš ispadne od momčadi iz nekog od nižih rangova natjecanja. Rijeka se ove sezone priključila Istri, koja je u istoj fazi ispala od zagrebačkog Rudeša.

Rijeka je, podsjetimo, prošlogodišnji finalist Kupa. Bolji je od njih bio Hajduk na Poljudu. S čak šest osvojenih kupova, Rijeka je treći najuspješniji klub u tom natjecanju, iza Dinama koji ih je osvojio 16 i Hajduka koji ih je osvojio sedam.

Pročitajte više