Rijeka vraća izbačenog asa kojeg žele Hajduk i Dinamo? "Pričao je s Miškovićem"

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA zadnju utakmicu ove godine igra u subotu na Rujevici protiv Rudeša. Na tom meču moglo bi doći do preokreta. Naime, prije tjedan dana je trener Željko Sopić iz momčadi izbacio Lindona Selahija, nezamjenjivog veznjaka i jednog od najboljih igrača Rijeke. Razlog je što ne želi produljiti ugovor koji mu završava na kraju sezone. Selahija k tome žele Hajduk i Dinamo, a kod njih ili u treći klub mogao bi tada otići bez odštete. 

"Kako je slogan ovog kluba 'Krepat ma ne molat', a ne 'Igra tko ima vremena'... Gospodin Selahi će na tribinu. U Hrvatskoj je demokracija i svatko ima pravo izabrati što hoće. Ali stvarno, koliko sam se ja borio za tog dečka, toliko se ne bih borio za svog sina, no dođe i trenutak kada neke stvari moraš prelomiti", rekao je tada Sopić. Selahi nije igrao protiv Slavena i Rijeka je izgubila 2:4.

"Ako Selahi bude u sastavu, znači da su se dogovorili, ali i obrnuto"

Sada je pak nastupilo zatopljenje odnosa Selahija i kluba. Igrač je došao na Noć HNK Rijeke te se tamo družio sa suigračima kao da ničega nije bilo. Na svečanosti je pričao i s predsjednikom Damirom Miškovićem. Zato je Sopić morao komentirati novo stanje: "Trenutno je situacija takva kakva je. Predsjednik je s njim razgovarao. Vidjet ćemo hoće li se u međuvremenu nešto dogoditi ili neće. Ako Selahi bude u sastavu za Rudeš, znači da su se dogovorili, ali i obrnuto."

Selahi je prošlog tjedna izbačen iz momčadi jer Rijeka želi zaštititi vlastite interese i promovirati neke druge igrače ako Selahi ode bez odštete. Istovremeno, to je i najgori mogući scenarij u kontekstu borbe za vrh tablice jer bi Rijeka za drugi dio sezone izgubila ključnog igrača i pritom ne bi ništa uprihodila za njega. Zato se puno špekulira i da bi Selahi već ove zime mogao otići iz kluba kako bi Rijeka za njega dobila barem nekakvu odštetu. 

Sopić: On će najviše ispaštati

"Mislim da će tu najviše ispaštati sam igrač. Potom ja kao trener, a na kraju i klub, ali on je bio upoznat što odluka o neprodužavanju ugovora nosi. Donio je svoju odluku. To je legitimno. Pa je i klub donio svoju odluku, a i to je isto legitimno. Nadam se da će se igračeva odluka promijeniti, ali kako danas stvari stoje... To je tako kako sam vam sad rekao. Hoće li se nešto promijeniti, to ne mogu znati", dodao je Sopić prije tjedan dana i zaključio priču: "On i klub trenutno stoje na pozicijama da se nisu dogovorili, a s tim se dečkom razgovara, priča i pregovara već tri mjeseca."

Selahi navodno ima nekoliko ponuda, među kojima i neke iz MLS-a. Rijeka je željela produljiti ugovor s njim, no do toga nije došlo i Sopić je tada objasnio što čeka Selahija.

Pročitajte više