Riješen misterij? Mališan s Messijevim dresom od vrećica javio se iz Afganistana

Foto: BBC/Arif Ahmadi 

IZGLEDA da je misterij o identitetu dječaka čija je fotografija s Messijevim dresom od vrećica dirnula svijet.
 
Najprije je kurdistanska televizija "pronašla" dječaka Hamida, koji se navodno prije dvije godine slikao u navedenom dresu. U prilogu se vidi kako sada nosi Messijev Barcelonin dres od tkanine, međutim vidljivo je da dječak ima drugačije uši od onog na već kultnoj fotografiji, te da ni slova na dresu nisu identična.
 
Pronađen dječak iz Afganistana, rođak objavio fotografije kako bi potvrdio priču
 
Ipak, izgleda da je potraga koju su pokrenuli Argentinski nogometni savez, ali i Messijevi "community manageri", dala rezultata, budući da je pronađen petogodišnji Murtaz Ahmadi iz ruralnog područja u Afganistanu koji tvrdi da je pravi dječak s fotografije.
 
Fotografiju koja je obišla svijet je na Facebooku objavio njegov stariji brat, a Azim Ahmadi, Afganistanac koji živi u Australiji, objavio je fotografije svog nećaka Murtaza kako bi i potvrdio ovu priču. 
 
"Dječak jako voli Messija i nogomet, a nije u mogućnosti imati pravi dres, pa je odlučio napraviti dres od vrećica", otkriva za BBC Arif, Murtazov otac.
 
"Pomozite nam da upoznamo Messija"
 
Otac dječaka rekao je da je "najveći Messijev navijač" postao popularan u Afganistanu i zbog toga je jako sretan. 
 
"Čuo je za priču od prijatelja koji imaju internet. I moj mlađi sin se nada da će nam ljudi iz drugih država pomoći upoznati Messija."
 
 

Pročitajte više