KORONAVIRUS U SPORTU

Rio Ferdinand i engleske zvijezde ostaju bez plaća na televiziji zbog koronavirusa

Foto: Getty Images / Guliver Image

BIVŠE engleske nogometne zvijezde mogle bi ostati bez plaće na televiziji BT Sport zbog velike financijske krize izazvanom pandemijom koronavirusa.

Već tri tjedna nema sportskih događaj, pa ni Premier lige, zbog čega je spomenuta televizija prinuđena uštedjeti preko leđa slavnih komentatora i autora nogometnih emisija koje se u ovom razdoblju ne emitiraju, piše Mirror. 

U međuvremenu je, kako piše Times, UEFA odlučila što će biti s prekinutom sezonom.

Bivši igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand, komentator Steve McManaman, glavni komentator Darren Fletcher, Jermaine Jenas, Robbie Savage i Chris Sutton još uvijek nisu isplaćeni, baš kao ni autori emisija Martin Keown, Joe Cole, Glenn Hoddle i Karen Carney.

BT Sport se suočava s gubitkom milijuna zbog toga što nema prijenosa nogometnih utakmica engleskog prvenstva, ali je u međuvremenu pokrenula dodatnu emisiju Early Kick Off, koja je emitirana u subotu gostovanjima Jakea Humphreyja i Petera Croucha. 

I dok, primjerice, Sky Sports još uvijek isplaćuje svoje zvijezde koje rade kao komentatori, BT Sport se odlučio na drukčiji korak, uz nadu da će sezona ipak biti završena, a time i novac od utakmica i reklama spasiti projekt.

Također, najveće televizije u Engleskoj planiraju zatražiti financijsku pomoć od vlade kako bi uspjele prebroditi teško razdoblje. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više