ZANIMLJIVOSTI

Roditelji nisu htjeli da igra pa su mu palili kopačke, a danas zarađuje milijune

Foto: Screenshot Youtube/EPA

SAMUEL Chukwueze ove sezone briljira u dresu Villarreala bez obzira na to što klub ima slabu sezonu. Mladi Nigerijac brzo je postao omiljen u Villarrealu, a pratitelji La Lige posebno pamte njegov pogodak Barceloni u nevjerojatnom 4:4 remiju. 

U Nigeriji je osvojio nagradu za najboljeg mladog igrača ispred Evertonovog Henryja Onyekurua i Wolfsburgova napadača Victora Osimena, a odnedavno je poznato i da je za njegovo dovođenje zainteresiran londonski Arsenal. 

Njegova se majka ranije čak i fotografirala s Arseneom Wengerom, ali njen sin nije završio na Emiratesu, što ne znači da neće već ovog ljeta jer interes Arsenala nije upitan. 

Da se pitalo njegove roditelje, on danas ne bi imao karijeru

Već sada Chukwueze zarađuje milijune od svojih igara, a ako ostvari transfer u Arsenal, čekaju ga još bolji uvjeti. To je posebno zanimljivo kad se uzme u obzir da mu kao djetetu roditelji nisu dali da igra nogomet.

Vjerovali su da bi njihov sin umjesto udaranja lopte trebao grijati stolicu i studirati, a kako ga je bilo teško obuzdati, ponekad su pribjegavali drastičnim metodama. Nekoliko puta su mu čak spalili kopačke kako bi ga spriječili da igra, otkrio je Chukwueze u intervjuu za TheCable 2016. godine.

Roditelji su mu zamalo uništili karijeru, a danas ga se uspoređuje s Arjenom Robbenom zbog načina na koji napada protivničke obrane i okušava udarac s ruba kaznenog prostora. 

Pročitajte više