Rog osvojio sve: Srušio rekord, poigrao se sa Džekom, a BBC ga usporedio s jednom od najvećih legendi Uniteda

Screenshot (Youtube)

MARKO ROG odigrao je veliku utakmicu u velikom derbiju svog Napolija i Rome. Rog i društvo pokorili su Rim pobjedom 2:1 i približili se drugoplasiranoj Romi na samo bod zaostatka.
 
Rog je u Napoli stigao prošlog ljeta kao veliki hrvatski talent, ali je na debi u talijanskom prvenstvu čekao sve do prosinca i derbija protiv Intera (3:0). 
 
U posljednje vrijeme napokon je dobio priliku i odmah ju je iskoristio. Svi su oduševljeni onom što je pokazao u Rimu, ali i ranije u derbiju protiv Juventusa u Kupu.
 
Navijači Napolija nazivaju ga čudesnim, a oduševljeni su i mediji iz tog grada. Navode kako je Rog protiv Rome pretrčao uvjerljivo najviše od svih igrača na travnjaku - više od 13 kilometara, što je ovosezonski rekord za jednog igrača Napolija. 
 
"Mnogi napadaju trenera Napolija Sarrija jer mu ranije nije dao priliku, ali izgleda da je trener bio u pravu. Nije požurio s njim, već je čekao pravi trenutak da ga koristi. A bolji trenutak od derbija s Juventusom i Romom ne postoji", piše poznati novinar Gianluca Di Marzio i navodi da ne bi trebalo biti iznenađenje ako Rog dobije priliku i sutra protiv Reala u Ligi prvaka nakon što je dva teška ispita položio s najvišom ocjenom.
 
Sudjelovao je u akciji za drugi gol Napolija, a navijače je posebno oduševio kada je prvo predriblao Edina Džeku, a odmah zatim i Kevina Strootmana gurnuvši mu loptu kroz noge.
 
 
"Zapamtite ovo ime, zapamtite igrača koji ima samo 21 godinu, a sjajan je na svim pozicijama u veznom redu", nahvalio je Hrvata novinar David Selini, a najveći kompliment dobio je od BBC-a koji je u njemu prepoznao novog Roya Keanea, legendu Manchester Uniteda. 
 

Pročitajte više