Rokas Pukštas s dva gola donio čudesni preokret Solinu u Zagrebu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IZA Hajdukovog osamnaestogodišnjeg veznjaka iz SAD-a Rokasa Pukštasa je vrlo uspješno razdoblje adaptacije na seniorski nogomet. U ovoj polusezoni upisao je pet prvoligaških nastupa za Hajduk, a u onom posljednjem je igrao od prve minute i zabio svoj prvijenac u bijelom dresu u remiju protiv Slaven Belupa. 

Nedavno je bio i igrač utakmice u juniorskoj Ligi prvaka, a istovremeno seniorsko iskustvo skuplja i na terenima drugog ranga u dresu Solina. Naime, nakon ukidanja drugih ekipa, HNS je našim prvoligašima omogućio partnerstva s ekipama iz nižeg ranga. 

Hajduk je sklopio ugovor sa Solinom prema kojem sedmorica igrača u istoj sezoni mogu nastupati za obje ekipe, a jedan od njih je i Pukštas koji je sada zabio dva gola u 2:3 trijumfu na gostovanju protiv Kustošije. Solin je s tri boda skočio na drugo mjesto iako su domaćini vodili s 2:0.

Preokret je započeo Pukštas svojim drugim golom za Solin u 55. minuti (prvijenac je postigao jesenas protiv Jaruna), a izjednačenje je donio nekadašnji igrač Gorice Sylvanus Nimely u 91. minuti. U četvrtoj minuti nadoknade Pukštas je opet zabio za potpuni preokret kluba iz splitske okolice. 

 

Pročitajte više