Transferi

Roma dovela nogometaša koji je osvojio sve što se može osvojiti

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠPANJOLSKI krilni napadač Pedro Rodriguez (32) karijeru će nastaviti u Romi, s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu. U Romi bi trebao imati godišnju plaću od tri milijuna eura, objavili su britanski mediji.

Pedro dolazi u Romu kao slobodan igrač jer mu ugovor s Chelseajem istječe 26. srpnja, kada je na rasporedu posljednje kolo Premierlige. Pedro je odlučio ostati u Chelseaju do kraja Premierlige iako je mogao otići 30. lipnja.

Za njega su bili zainteresirani i japanski Vissel Kobe u kojem igra njegov bivši suigrač iz Barce Andrés Iniesta, zatim Betis te američki Inter Miami, čiji je suvlasnik David Beckham. Pedro je prošao omladinsku školu Barcelone, a za prvu momčad Blaugrane igrao je sedam godina. U ljeto 2015. prešao je u Chelsea u kojem je u pet sezona odigrao 201 utakmicu te zabio 43 gola. Za španjolsku reprezentaciju skupio je 65 nastupa te postigao 17 pogodaka.

U karijeri je osvojio sve što se može osvojiti. Sa Španjolskom je bio europski i svjetski prvak, a s Barcelonom je bio najbolji triput u Ligi prvaka i dvaput je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pročitajte više