Roma kažnjava De Rossija zbog "laktarenja" Srne, Montella zadovoljan

U SVOJOJ prvoj europskoj utakmici na trenerskoj klupi Vincenzo Montella doživio je debakl, ali zamjeriti mu se ne može ništa. Šahtar je imao prednost iz prve utakmice, a rano su došli do vodstva pred svojim navijačima i mogli su igrati opuštenije. Pomoglo im je isključenje Mexesa, a injekciju samopouzdanja dala im je i obrana Boriellovog penala.

"Tražio sam od igrača da dokažu kako su napredovali, neovisno o rezultatu. Zadovoljan sam jer su dobro pristupili utakmici i igrali smo dobro 11 na 11. Teško nam je bilo nakon isključenja Mexesa. Ne smije nas ovaj poraz demoralizirati, mislim da napredujemo", kaže Montella.

Roma je odlučila kazniti De Rossija zbog udaranja Darija Srne laktom, što je promaklo sucu Howardu Webbu, ali ne i tv-kamerama. Još nije poznato koja će kazna biti.

"Nisam vidio De Rossijev prljavi potez na Srni. Važno je da igrače ne ponesu emocije u ovakvim utakmicama. Ne smiju se dati izazivati, a ni Šahtar nije igrao nježno. S De Rossijem ću probleme riješiti unutar svlačione, ali važno je da se takve situacije ne ponavljaju jer će kazne biti puno drastičnije", objasnio je trener Vučice.

Mislim da smo igrali dobro sve do isključenja Mexesa. Imali smo priliku zabiti iz penala, a ja sam preuzeo odgovornost na sebe i Pytov je obranio. Obično Totti i Pizzaro pucaju penale, ali tražio sam ih da ja budem drugi izvođač", komentirao je Boriello.

Trener mu ne zamjera promašeni penal. "Dogodi se. Bio sam igrač i znam kako je to. I ja sam puno puta tražio Tottija da pucam penal, ponekad mi je dopuštao. Žao mi je zbog Boriella", rekao je Montella.

Pročitajte više